Arhiva 16.05.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

BRANKO ŠALAMON PONOVO PROZIVA ŽUC

Potaknut pitanjem vijećnika Gradskog vijeća Čakovca Stjepana Vranovića (HSS), gradonačelnik Branko Šalamon i na posljednjoj je sjednici Vijeća prozivao Županijsku upravu za ceste zbog neprimjerenog odnosa u pitanjima održavanja cesta na području Grada.
Vranović je govorio o stanju nadvožnjaka u Čakovcu ističući kako je ovaj objekat “u katastrofalno lošem stanju”. Gradonačelnik Šalamon vijećnike je obavijestio kako zapisnik o primopredaji cesta koje u nadležnost preuzima od ŽUC-a još uvijek nije potpisan.
- Nezadovoljni smo načinom na koji nam ŽUC želi predati ceste. Inspekcijski nalaz za nadvožnjak, izdan prije pet mjeseci, konstatira da je objekat loš, s sad bi ga Uprava za ceste predala Gradu na sanaciju. Ako je inspekcija naložila popravak prije nekoliko mjeseci, to su trebali i učiniti, a ne čekati da na nas prebace obveze i troškove. Još u cijelosti ne znamo ni svoja prava. Ne znamo od koga ćemo dobivati novac?! Nismo još uvijek dobili ni podatak o iznosu novca koji će nam pripasti, a znamo da su žitelji i s područja Grada punili ŽUC-ov proračun u omjeru od 12 posto - izjavio je, između ostalog, B. Šalamon.
Dotaknuo se još jednom podatka da Grad od ŽUC-a preuzima ukupno 65 kilometara cesta, a da nijedan metar nije gruntovno sređen. Postupak gruntovnog i katastarskog sređivanja je dugotrajan, kompliciran i skup.
U raspravu se na neki način uključio i vijećnik Damir Mesarov (HDZ) koji je želio upozoriti na problem s nadvožnjakom koji gleda svakodnevno.
- Po nosačima nadvožnjaka cijedi se voda, dakle u vrijeme kiše, i zadržava se u kanalu podno objekta. To ne samo da širi neugodan miris, već i potencira njegovu mogućnost da se uruši jer je problem otišao predaleko - rekao je Mesarov.
Čini se kako će tema čakovečkog nadvožnjaka još neko vrijeme biti aktualna, tim više što je gradonačelnik između redaka spomenuo kako je upitna sigurnost vožnje preko njega.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 2977