Arhiva 03.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Branko Vrčić novi ravnatelja Doma zdravlja

U četvrtak je, nakon ponovljenog natječaja, izabran ravnatelj čakovečkog Doma zdravlja. Većinom glasova Upravnog vijeća ove ustanove, koju čine 3 člana Doma zdravlja te 4 političara, izabran je Branko Vrčić, doktor medicine, specijalist anesteziolog, te dugogodišnji član SDP-a. Doktor Vrčić bio je jedan od 5 kandidata koji su se prijavili na ovaj natječaj, međutim, samo su 3 kandidata ispunjavala tražene uvjete te su pozvana na testiranje. No, jedna kandidatkinja odustaje te testiranju pristupaju B. Vrčić i njegov protukandidat dr. sc. Predrag Kočila, dr. vet. med.
- Upravnom vijeću dano je dovoljno vremena da dobro prouče planove koje su predložili kandidati, a da su bili načistu s odlukom, govori i 6 glasova sedmeročlanog Upravnog vijeća koje je dobio doktor Vrčić. Dva kandidata koja su prošla testiranje 25. listopada su pozvana i na intervju nakon kojeg je 28. listopada tajnim glasovanjem donijeta odluka - saznajemo od pročelnice županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine Lidije Bijelić, dr. med.
KRUŠKE I JABUKE
Anesteziolog Branko Vrčić rođeni je Šibenčanin koji godinama živi u Šenkovcu sa suprugom i dvoje djece. Zaposlen je u Županijskoj bolnici Čakovec kao anesteziolog, ali se javnosti predstavlja i u emisijama na jednoj lokalnoj televiziji u kojima promovira zdravu prehranu i navike.
Uz medicinski fakultet koji je završio u Zagrebu, Branko Vrčić se u internacionalnim školama na Dalekom istoku te u Njemačkoj educirao i za akupunkturu te suvremene pristupe prekomjernoj tjelesnoj masi, odnosno mršavljenju.
Ž. Drljić

Izvor: 2897