Arhiva 10.06.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

BRATUŠA: "Sramota NK Čakovca traje od 2002..."

Sramota je od 2002. godine, kada je većina rukovodstva napustila klub i formirala NK “Međimurje”!

Nije nam namjera da polemiziramo s Lj. Žgancom i Lj. Gavezom u vezi napada na Zvonka Bratušu i članove Izvršnog odbora NK Čakovec, želimo samo izvijestiti čitaoce lista »Međimurje« o činjenicama koje smo zatekli nakon što smo preuzeli klub. Ono što je i navelo gospodu da pišu, je prijava koju smo uručili državnom odvjetništvu, poreznoj upravi, gradonačelniku i županu međimurskom 21. svibnja 2010. i zatražili da se ispita na koji je način NK Čakovec poslovao posljednjih godina. Kako su poslovali utvrditi će nadležne institucije.
Sramota o kojoj govore gospoda nije od danas već je sljed od 2002. kada je prvoligaš ispao i pod njihovim rukovođenjem došao do četvrte lige. Što se tiče Bratuše i njegovog duga NK Čakovcu prilažemo zapisnik od 19. listopada 2000. godine kada Bratuša prestaje sa svojim radom u NK Čakovcu iz kojeg je vidljivo da klub duguje Bratuši 413.745 kuna što su potpisali tadašnji predsjednik i članovi Izvršnog odbora, a ne Bratuša klubu kako navode Žganec i Gavez. Dok se ne razriješe financijske zavrzlame nije ni moguće biti bolji nego što smo sada.
Da se ne zaboravi, nakon ispadanja iz prve lige veći dio rukovodstva kluba i svi igrači prešli su u NK Omladinac iz Novog Sela Rok, kasnije preimenovanog u NK “Međimurje”, a manji dio rukovodstva ostao je u NK Čakovcu iz samo njima poznatih razloga. Nemojmo zaboraviti da je jedan od konstruktora tih promjena bio Dragutin Katalenić koji s obzirom da sada nije poželjan u NK Međimurju opet se ističe kao spasio NK Čakovca te ističe svoju kandidaturu za novog predsjednika NK Čakovca. Neka mu je sa srećom.
Sve promjene koje sada predlaže u Nogometnoj školi Međimurje-Čakovec predložene su od strane stručne komisije škole u mjesecu siječnju što je na njegovu iniciajativu odbijeno i dat je otkaz voditelju škole a sad bi ih on htio provesti, a zaboravio je da ugovor s nogometnom školom nisu potpisali niti NK Međimurje niti NK Čakovec koji će isti potpisati kada će nogometna škola biti u službi napretka nogometa a ne stanica za stjecanje nerealno visokih osobnih dohodaka i osobnih ambicija.
Zvonko Bratuša, u ime Izvršnog odbora NK-a Čakovec

Izvor: 2876