Arhiva 01.12.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

BREZJE: Psi zaklali 30 purana!

Noću s utorka na srijedu (23. na 24 studenoga) psi nepoznatog vlasnika ušli su u ograđen prostor u kojem Franjo Klobučarić iz Brezja drži domaće zagorske purane.
Zaklali su dvadesetak ptica, a još desetak ih je uginulo od šoka nakon pokolja - kaže Franjo. Dodaje da mu je u proljeće i kuna zaklala nekoliko ptica - od više od četrdeset, ostalo ih je samo osam. Ovim napadom pretrpio je štetu, kako procjenjuje, od oko 4 tisuće kuna.
I ja imam psa, ali ga držim na uzici i ne puštam ga da luta okolo bez nadzora. Jedan napad bio je i pretprošle godine, ali s manje štete, dodaje. Policija traga za vlasnikom (ili vlasnicima) pasa. Franjo se baš ne nada uspjehu potrage, kako kaže, tragovi se brzo “ohlade” iako su susjedi vidjeli neke pse. Ključ je u savjesti vlasnika, komunalni red u držanju pasa je jasan, treba ga se držati. Općina Sveti Juraj sad će letkom podsjetiti vlasnike pasa na njihove obveze. U blizini je i dječji vrtić, pa lutanje pasa nije dopustivo. Nevolja je u tome što se oni nedisciplinirani na to zacijelo neće obazirati, inače ne bi ni prije puštali pse. Trebat će kojega lutajućeg uhvatiti, pa će se vlasnici valjda opametiti.

Izvor: 2901