Arhiva 17.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Budimo večeras svi uz Čakovec

U Opatiji počela manifestacija "Dani hrvatskog turizma", odnosno dodjela "18. Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku". Čakovec je nominiran u kategoriji najbolje destinacije na kontinentu, a za to je jučer navečer dobio i priznanje.

 

Prilikom preuzimanja priznanja, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač rekao je da ovo još jedna potvrda onoga što mi u Čakovcu znamo – da smo jedan od najljepših gradova u Hrvatskoj te da posjetiteljima imamo što za pokazati. Aktivnosti koje je čakovečka Turistička zajednica provela u posljednjih godinu dana, pokazale su da imamo velike potencijale i kvalitetnu ponudu koji su počeli otkrivati domaći, ali i strani turisti. Stoga i Čakovec i turistička zajednica zaslužuju ovo priznanje, završio je gradonačelnik Kovač.

 

Danas 17.listopada  je glavna večer, na kojoj se dodjeljuju i nagrade. Naš je grad u navedenoj kategoriji nominiran uz Zagreb i Varaždin, koje smo ranijih godina pobjeđivali. Možda nam i ove godine glavna nagrada ne izmakne.

 

Inače, akcija "Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku" tradicionalno se provodi uz pomoć strukovnih udruga, Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske i Kamping udruženja Hrvatske, te Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Udruženja marina pri HGK i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a od prošle godine akciji ocijenjivanja a pridružila se i Hrvatska turistička zajednica.

Izvor: 3103