Arhiva 29.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

BUDITE STRPLJIVI: U ČAKOVCU ZATVOREN DIO STARČEVIĆEVE ULICE

Projekt Aglomeracije Čakovec, u sklopu kojeg će se i rekonstruirati dotrajala kanalizacijska mreža u Čakovcu, nastavlja se kao što je i planirano. U petak su počeli radovi u ulici dr. Ante Starčevića koja će za promet biti zatvorena otprilike dva mjeseca.

 

Prva dva tjedna za promet je zatvoren dio Starčevićeve od Ulice Ognjena Price do Ulice Franca Prešerna. Promet se odvija zaobilazno, pokrajnjim ulicama, no za dva tjedna za promet će se zatvoriti i dio ulice od Prešernove do pružnog prijelaza Buzovec. Kanalizacijska mreža obnovit će se na ukupno 322 metra ulice, a vrijednost investicije iznosi 1.168.000 kuna.

 

Promet automobila iz južnog dijela grada te Donjeg Međimurja bit će preusmjeren na nadvožnjak u Kalničkoj ulici, dok će kamioni i autobusi u biti preusmjeravani na južnu zaobilaznicu te će u grad moći ući iz smjera Nedelišća.

 

Nadležne službe mole građane za strpljenje i razumijevanje, jer je ovaj zahvat potrebno obaviti. Nakon što radovi budu završeni, obnovit će se i kolnik, tako da će Ulica dr. Ante Starčevića biti ugodnija za vožnju i sigurnija za sve sudionike prometa. Završetak radova i otvaranje za promet, očekuje se početkom rujna.

 

 

Podsjetimo da su radovi na projektu Aglomeracije Čakovec započeli na proljeće, vrijedni su 273 milijuna kuna. Završetak je predviđen u proljeće 2017.  

Izvor: 3139