Arhiva 03.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

Čakovec dobio mini golf terene

Od utorka navečer Čakovec je bogatiji za još jedan sportski sadržaj. Naime, prigodnom svečanošću na prostoru pored Gradskih bazena „Marija Ružić“ otvoreni su Adventure mini golf tereni, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

 

Riječ je o projektu koji je s pola milijuna kuna sufinanciralo Ministarstvo turizma preko Fond za razvoj turizma 2014. godine. Cijeli projekt stajao je 880 tisuća kuna, a Čakovec je dobio terene koji će osim zabave i rekreacije, omogućiti i organizaciju mini golf natjecanja. Na otvaranju su bili ministar turizma Darko Lorencin, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač za zamjenikom Mariom Medvedom, predsjednik Hrvatskog golf saveza Mislav Bjažić, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman te predstavnik tvrtke City gold Europe Goran Karanović koja je izgradila teren. Ministar Darko Lorencin naglasio je da Čakovec ima kvalitetne projekte koji idu u smjeru razvoja kontinentalnog turizma te uvođenja novih sadržaja. Čakovec je ponovno po nečemu prvi u Hrvatskoj, ovakvo mini golf igralište nema nitko kod nas, te nismo dvojili kad nam je predloženo sufinanciranje, rekao je Lorencin. Osim turista, terene mogu koristiti i građani, a dobro je što time obogaćuje i zaokružuje ponuda na Gradskim bazenima, završio je Lorencin.

 

Gradonačelnik Stjepan Kovač rekao je da polako, ali sigurno, prostor kod Gradskih bazena pretvaramo u sportsko, rekreacijski i turistički kompleks koji će građanima i posjetiteljima grada pružati raznovrsne sadržaje. Lani otvoren Adrenalinski park te sada mini golf obogaćuju ponudu bazena, ali i Čakovca, a ovaj sadržaj osim zabave omogućuje i natjecanja. Pozvao je građane da dođu i isprobaju nove terene, a najavio je i nova ulaganja u sportsku i turističku infrastrukturu u ovom dijelu grada.

 

Same terene predstavio je Goran Karanović, predstavnik izvođača. Predsjednik Hrvatskog mini-golf saveza Mislav Bjažić istaknuo je da se upravo piše hrvatska golf povijest te da je zahvaljujući Čakovcu naša zemlja upisana na golf karti Europe. Mini golf je sport koji okuplja preko 20 milijuna aktivnih i rekreativnih igrača, njime se mogu baviti i mlađi i stariji, a ovaj čakovečki teren omogućava organizaciju ozbiljnih međunarodnih natjecanja.

 

Cijena korištenja golf terena je 15 kuna za jednu, 20 kuna za dvije osobe te 30 kuna za obiteljsku kartu.

Izvor: 3136