Arhiva 12.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Čakovec i dalje utvrda SDP-a

Od 21 vijećnika, koliko će ih biti u ovom sazivu Gradskog vijeća Čakovca, natpolovična većina, odnosno 12 mjesta pripalo je kandidacijskoj listi SDP-HNS-HSS-HSU nositelja Stjepana Kovača. Tako će. uz gradonačelnika, lijeva koalicija imati i većinu u Vijeću. Lista HDZ-HSLS-HDS-HSP-HDSS nositeljice Sunčane Glavak osvojila je 4 mjesta, Hrvatskim laburistima-Stranci rada, nositelj Denis Šarić, pripala su 3 mjesta. Po jedno mjesto pripalo je kandidacijskoj listi grupe birača (Predrag Kočila) i Hrast-Pokret za uspješnu Hrvatsku.
U Gradu Prelogu vlast će obnašati koalicija HDZ-HSS koja je osvojila 8 vijećnićkih mandata i tako si osigurala natpolovičnu većinu. Nositelj liste bio je Ljubomir Kolarek. Samo 4 vijećnika imat će HNS čiji je nositelj bio Dragutin Glavina, a 3 mjesta pripala su koaliciji SDP-HSU-MDS, nositelja Nenada Igreca. Uz Kolareka kao gradonačelnika, HDZ je u potpunosti preuzeo Prelog.
Nešto je kompliciranija situacija u Murskom Središću. Tamo je koalicija SDP-HSU-MDS, nositeljice Roberte Barat, dobila 6 od 15 vijećnićkih mandata, a isto toliko ima koalicija HDZ-HDS-HSS, nositelja Dražena Srpaka koji je u prvom krugu postao gradonačelnik. HNS je osvojio 1 mjesto, Hrvatski laburisti-Stranka rada 1 i HSLS bivšeg gradonačelnika Josipa Dobranića 1 mjesto. Dobranić i HNS će sigurno sa Srpakom, pa će tako HDZ, osim izvršne vlasti, imati prevagu i u Gradskom vijeću. (vt)

Zamjenici Romi
ZAMJENICI ROMI
Marić i Balog
Općina Orehovica, uz načelnika Franju Bukala (HNS), dobila je na proteklim izborima i drugog zamjenika načelnika. To je Nedeljko Marić, kandidat grupe birača koji se natjecao s još dva kandidata iz redova romske nacionalne manjine. Drugog zamjenika načelnika iz romske nacionalne manjine u Međimurju ima Općina Pribislavec u kojoj će tu dužnost obnašati Željko Balog. (vt)

Zastupnici primaju građane
Međimurske saborske zastupnice i zastupnici u lipnju i prvoj polovici srpnja nastavljaju s redovnim primanjima građana ponedjeljkom. Poželjna je prethodna najava. U prizemlju županijske zgrade od 9 do 12 sati, 17. lipnja građane prima Dragica Zgrebec (SDP), 24. lipnja HNS-ovac Dragutin Glavina, 1. srpnja Sunčana Glavak (HDZ) i 7. srpnja Mario Moharić (SDP). Laburist Dragutin Lesar na upite građana odgovara radnim danom, od 9 do 16 sati na broj 01/4569-481. Pitanja zastupnicima građani mogu postaviti putem elektronske pošte na: pitanja@medjimurska-zupanija.hr, ili na telefon 040/374-201. (vt)

Izvor: 3033