Arhiva 03.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

ČAKOVEC JE PRVI HRVATSKI GRAD NA EUROPSKOJ MINI GOLF KARTI

Čakovec je bogatiji za još jedan sportski sadržaj - mini golf teren. Prvi takav sadržaj u Hrvatskoj otvoren je prigodnom svečanošću uz Gradske bazene "Marija Ružić", a radi pod nazivom Adventure mini golf tereni.

 

Projekt ukupne vrijednosti 880 tisuća kuna je s 500 tisuća kuna sufinanciralo Ministarstvo turizma putem Fonda za razvoj turizma 2014. godine. Osim zabave i rekreacije, ovaj će teren dati organizacijski temelj mini golf natjecanjima. Najavio je to i predsjednik Hrvatskog golf saveza Mislav Bjažić, a u njegove riječi vjeruje i ministar turizma Darko Lorencin koji je teren obišao tijekom otvaranja, zaigravši potom partiju s gradonačelnikom Čakovca Stjepanom Kovačom. Svoju spretnost s golf palicom u ruci iskušala je i zamjenica župana Sandra Herman, a s posebnom radošću to je učinio predstavnik tvrtke City gold Europe Goran Karanović koja je izgradila teren.

 

- Čakovec ima kvalitetne projekte koji idu u smjeru razvoja kontinentalnog turizma i uvođenja novih sadržaja. Čakovec je ponovno po nečemu prvi u Hrvatskoj. Ovakvo mini golf igralište nema nitko kod nas i nismo dvojili kad nam je predloženo sufinanciranje - rekao je ministar Darko Lorencin.

 

- Polako i sigurno, prostor u i oko Gradskih bazena pretvaramo u sportski, rekreacijski i turistički kompleks koji će građanima i posjetiteljima grada pružati brojne sadržaje. Lani otvoren Adrenalinski park i sada mini golf obogaćuju ponudu bazena, ali i Čakovca, s tim da ovaj novi sadržaj otvara mogućnost organiziranja natjecanja. Pozivam građane da dođu i okušaju se u mini golfu, bit će im to ugodna promjena od ustaljenih aktivnosti kojima se bave, a znamo da u našem gradu mnogi sugrađani njeguju sportski i rekreativni stil života - rekao je među ostalim gradonačelnik Stjepan Kovač.

 

Upravo se piše hrvatska golf povijest

- Upravo se piše hrvatska golf povijest i to zahvaljujući Čakovcu. Naša je zemlja sada upisana na karti Europe, a pri tome mislim na to da je mini golf sport koji okuplja preko 20 milijuna aktivnih i rekreativnih igrača. Njime se mogu baviti i mlađi i stariji, a ovaj čakovečki teren omogućava organizaciju ozbiljnih međunarodnih natjecanja - rekao je Goran Karanović, predstavnik izvođača.

 

Cijena korištenja golf terena je 15 kuna za jednu, 20 kuna za dvije osobe te 30 kuna za obiteljsku kartu.

Izvor: 3136