Arhiva 08.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Čakovec na informiranje troši pola milijuna

U programu Čakovečke televizije emitiraju se i studijske emisije u kojima predstavnici međimurskih općina i gradova javnosti iznose podatke i novosti. S obzirom da je riječ o emisijama koje se naplaćuju, zanimalo nas je koliko se proračunskih sredstava odlijeva u ovu svrhu. U Općini Nedelišće - nema tajni. Načelnik Mladen Horvat upoznao nas je s novim ugovorom sklopljenim s Čakovečkom televizijom, preciznije s tvrtkom Mijor:
- Zbog recesijskih mjera, ove smo godine s Mijorom sklopili ugovor na 33.000 kuna godišnje za 6 jednosatnih emisija u udarnom terminu (od 20 sati). Ugovorom je precizirano da mi određujemo sudionika emisija s naše strane, a Čakovečka televizija nas je dužna pojačano pratiti, što znači da se odazivaju našim pozivima na manifestacije i događaje koje smatramo bitnima za javnost. Paket podrazumijeva i čuvanje snimljenog materijala za našu arhivu, kao i objavu čestitki i reklama. Iznos od 33.000 kn platit ćemo na 6 rata do kraja godine. Uvjete ovog ugovora smatramo vrlo povoljnima s obzirom na činjenicu da se moramo pojaviti i u televizijskom programu, ali i u svjetlu činjenice da prema novom zakonu koji je na snazi od 29. prosinca prošle godine lokalna uprava mora kanalizirati 15 posto sredstava predviđenih za promidžbu prema elektroničkim medijima. Pojam promidžbe vrlo je rastezljiv, no smatramo da je zakonodavac smatrao da se 15 posto odnosi na promidžbu koja ide putem medija - rekao nam je Mladen Horvat, dodavši kako je Općina Nedelišće i prije ove zakonske obveze sklapala ugovore za emitiranje programa na Čakovečkoj televiziji:
- U 2009. godini sklopili smo ugovor na 60.000 kuna, a godinu ranije izdvojeno je još više sredstava jer su snimani dodatni materijali.
TEK TOLIKO DA NAS
IMA I NA TV-u
Za razliku od Općine Nedelišće, u Prelogu su se po prvi put ove godine “zakačili” za ponudu tvrtke Mijor za “pojačano praćenje” preloškog područja. Gradonačelnik Dragutin Glavina i dogradonačelnik Ljubomir Kolarek skloniji su jeftinijoj opciji:
- Iz Mijora nam je poslana ponuda na osnovi koje smo na kolegiju gradonačelnika donijeli odluku da je prihvatimo, ali zbog teške gospodarske situacije, ne možemo izdvajati značajan novac. Još uvijek nismo potpisali ugovor, no godišnje za priloge na Čakovečkoj televiziji namjeravamo izdvojiti maksimalno 3.000 kuna, što podrazumijeva povremenu emisiju. Ponuđeno nam je i nešto učestalije emitiranje emisija za 6.000 kuna, no to nam je previše - rekao je preloški gradonačelnik.
RECESIJA SKRESALA
“ČAKOVEČKI KUTAK”
Rukovodstvo Grada Čakovca redovito građanstvo infomira preko radijskih i televizijskih emisija, oglasa i priloga putem Čakovečke televizije i Hrvatskog radija Čakovec.
- Prošle godine na Čakovečkoj televiziji redovito su se emitirale 2 emisije mjesečno putem kojih smo građane upoznavali s novostima, međutim, zbog recesijskih mjera, ove će godine ići samo 1 emisija mjesečno - rekao nam je gradonačelnik Čakovca Branko Šalamon te nam dostavio sljedeće podatke: za informiranje je prošle godine planirano 500.000 kuna, a izvršeno 531.927 kn. Navedni iznos odnosi se na TV i radijske emisije, oglase, ali i tiskanje obimnog službenog glasnika. U ovoj godini planirana stavka za informiranje je ista, ali na Čakovečkoj televiziji prepolovljen je broj planiranih emisija. Do sada je izvršeno 65.469 kuna.
Željka Drljić

Izvor: 2867