Arhiva 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

ČAKOVEC: Niz sadržaja za osnovnoškolce

U suradnji s profesorima tjelesne i zdravstvene kulture i Čakovečkim plivačkim klubom, Grad Čakovec osmislio je besplatan program plivanja za osnovnoškolce s područja Čakovca. Dana 2. i 3. siječnja, pa ponovo svaki dan od 7. do 10. siječnja 2014. godine na Gradskim bazenima Marija Ružić po dva sata, uz nadzor voditelja, zainteresirani osnovci moći će učiti plivačke vještine od 9 do 13 sati. Po dva sata, pod nadzorom voditelja programa, osnovnoškolci će učiti osnovne elemente plivačkih vještina i primijenjenog plivanja. Dodatna 2 sata moći će iskoristiti za slobodno kupanje.
Predstavljajući program, gradonačelnik Stjepan Kovač rekao je kako je Grad prepoznao potrebu organiziranja aktivnosti za djecu. Direktor EKOM-a Miodrag Novosel objasnio je kako je ovaj projekt osmišljen i kao zamjena za klizalište koje predstavlja veliki izdatak, a protekla je godina pokazala kako interes građana nije velik. Stoga se krenulo u osmišljavanje drugih, novih i jeftinijih projekata jer postoji želja da se građanima ponude pristupačni i raznovrsni programi.
Jedan od dodatnih projekata za vrijeme zimskih praznika je i onaj studija suvremenog plesa Teuta Čakovec koji od 7. do 11. siječnja u Domu amatera organizira besplatne plesne radionice za djecu od 7 do 18 godina. Plesaonicu će voditi i tematski osmisliti koreografkinja Nikolina Mekovec.
U Prvoj osnovnoj školi 2., 3. i 8. siječnja bit će organizirane zimske informatičke radionice.
V. Kelkedi

Izvor: 3062