Arhiva 01.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Čakovec prema hrvatskom Forbesu sedmi najbolji grad u zemlji za život i poslovanje

Prema istraživanju hrvatskog izdanja Forbesa, provedenog između svih 127 hrvatskih gradova, Čakovec je po kvaliteti života i mogućnostima za poslovanje zauzeo visoko sedmo mjesto. Štoviše, ako se u obzir uzmu gradovi kontinentalne Hrvatske, Čakovec je drugi, a bolji je jedino hrvatski glavni grad.

 

Zanimljivo je da je ovo istraživanje sveobuhvatno, da su ga provodili nezavisni inozemni stručnjaci, te da su u obzir uzeti brojni pokazatelji, od plaća, preko javnog života, mogućnosti za obrazovanje, ali i indikatora uspješnosti poduzetnika, transparentnosti rada gradskih uprava do izvršenja gradskih proračuna. Čakovec je većini kriterija zauzeo visoka mjesta, a prvi grad iz okruženja je Varaždin koji je na 14. mjestu.

 

„Ovo je još jedno priznanje svima nama, od ponajprije samih građana, preko poduzetnika, javnog sektora pa do gradske uprave. Mi smo često kritični sami prema sebi, što je u načelu dobro, te ovakvi rezultati koji dolaze sa strane, pokazuju da smo u svakom pogledu u nacionalnom vrhu.“, rekao je gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. „Naravno, nastavit ćemo s pojačanim sveobuhvatnim razvojem grada, njegovim što boljim pozicioniranjem u široj regiji, ali i uvađanjem tehnoloških noviteta, sve s ciljem poboljšanja životnog standarda naših građana. Siguran sam da ćemo sljedeće godine biti još bolji“, završio je Kovač.

 

U svim hrvatskim gradovima živi nešto preko 3 milijuna ljudi, a konačni rezultati nemaju veze s njihovom veličinom. Istraživanje je inače pokazalo da su gradovi iz primorskog dijela zemlje bolje plasirani, što se tumači gospodarskim učincima turizma i s njime povezanim djelatnostima.

 

Izvor: 3131