Arhiva 28.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

ČAKOVEC: Razbojstvo u zlatarnici, opljačkan METSS

Nije koristio nikakvo oružje, no, metoda po kojoj je nepoznati počinitelj opljačkao zlatarnicu Solid gold u Ulici kralja Tomislava, u Čakovcu i bez toga nije bila nimalo nježna.
Razbojstvo se dogodilo u srijedu, 19. veljače, oko 19 sati, kad je nepoznata osoba ušla u zlatarnicu, inače u vlasništvu muškarca iz Ivanovca, te 52-godišnju zaposlenicu, suprugu vlasnika, odgurala u stražnji prostor. Pljačkaš joj je tamo vezao ruke i noge te je zatvorio u WC, a potom iz prodajnog prostora i sefova ukrao zlatni i srebrni nakit. Naknadnim liječničkim pregledom utvrđeno je da zaposlenica, srećom, nije ozlijeđena, no, materijalna šteta zbog razbojstva, kako neslužbeno doznajemo, procjenjuje se na više od 300.000 kuna.
Prema opisu, počinitelj je bio odjeven u plave traperice i jaknu tamnije boje, dok je na nogama imao patike crvene boje. Za njim policija intenzivno traga.
V. Kelkedi
Snimio D. Lesar

Subotnja kišna večer nije spriječila dvojicu počinitelja da opljačkaju prodavaonicu METSS-a u čakovečkom kvartu Martane. Oko 18,35 sati u prodavaonicu su ušle dvije mlađe muške osobe, maskirane kapuljačama i šalovima preko glave te od prodavačice rođene 1987. godine iz Čakovca, uz prijetnju nožem, zatražili novac. Potom su pobjegli s nekoliko tisuća kuna plijena. No, policija je, već nekoliko sati kasnije, u gradu uočila osobu koja je odgovarala opisu jednog od razbojnika koji je odmah priveden. Ubrzo je utvrđen i identitet drugog te su predani pritvorskom nadzorniku Istražnog zatvora u Varaždinu. Oba počinitelja su maloljetne osobe. Jedan je s područja Čakovca, a drugi iz donjeg Međimurja.

Izvor: 3070