Arhiva 23.01.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

ČAKOVEC: Svinjac preko ceste

Kao stanar Ulice Ljudevita Gaja u Čakovcu (dio ulice od Lovačkih dvora prema pruzi) htio bih se požaliti na katastrofalan izgled te ulice u zadnjih par godina. Naime, dio ulice koji se nalazi do zgrade Elektre, onaj sa zelenom površinom je postao pravi svinjac.
Tu se svi parkiraju iako nema ureenog adekvatnog parkirališta (osim onog od Lovačkih dvora), trave gotovo da više i nema te je nastalo blato, a s prvim lošim vremenom i voda koja se proteže do polovine ulice (može se vidjeti na fotografiji). Tom ulicom svakodnevno prolaze pješaci i biciklisti na putu prema centru grada koji žive na čakovečkom jugu, a moraju doslovce prolaziti kroz vodu. Ne samo da izgleda ružno nego je i pitanje vremena kada će se začepiti kanalizacijski odvodi.
Kao prvo, ne krivim stanare stambene zgrade koji se parkiraju na šljunčani dio ispred, jer im i u početku kad je ta zgrada izgrađena nije složen neki parking isključivo za njihove potrebe, te se nemaju baš ni gdje drugdje parkirati. Problem je kad se tu sad parkiraju svi kojima je teško platiti 3 kune za parking udaljen samo nekih 50-ak metara, a i oni koje baš briga jer ionako ne žive tu.
Znam da ovom mojom primjedbom neću riješiti ništa i da će sve ostati u zraku, kako to obično i biva kod nas, te da ako se ne može napraviti neki parking ili zabrana parkiranja na zelenim površinama neka se onda svi oni koji tu parkiraju barem priupitaju kako bi njima bilo da svaki dan imaju svinjac pred svojom ulicom.
Vjerni čitatelj

Izvor: 3013