Arhiva 04.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

ČAKOVEC: U PROSTORU, 6. OŽUJKA - PUTOVANJE NA ISTOK

Knjižnica i čitaonica Tabula Rasa i Prostor CeZam Čakovec vas pozivaju na Književni klub u sklopu kojeg ćemo ugostiti pisca i novinara Hrvoja Ivančića koji će predstaviti svoju knjigu "Samsara – Put na Istok".

 

Samsara je putopisni roman, knjiga ceste i priča o samospoznaji. Među putopiscima – iz prošlih vremena, kada su ovakva putovanja bila više subkulturni trend nego disciplina potrošačkog društva – uvijek je bilo i onih koji nisu putovali da bi vidjeli svijet nego da bi saznali nešto o sebi ili od sebe stvorili ljude kakvi bi željeli biti. Put na Istok oduvijek je predstavljao ultimativno putovanje, bilo u pustolovnom smislu kao istinska avantura i istraživanje drukčijih mjesta i kultura, bilo u duhovnom, kao traženje odgovora na krajnja pitanja. U europskoj se literaturi, ne bez razloga, opisivalo upravo kao put (samo)spoznaje. 

 

Hrvoje Ivančić rođen je 1983. u Zaboku. U rodnom gradu završava Osnovnu školu Ksavera Šandora Đalskog i Gimnaziju A.G. Matoš, a studij povijesti završava u Zagrebu. Tijekom studija započinje s novinarskim radom. Putuje Bliskim istokom, Afrikom i Azijom. Reportaže objavljuje u različitim tiskovinama. Piše putopise, fikciju i kratke priče.

 

Književni klub održat će se u petak 6. ožujka u 19 sati u 'Prostoru'  udruge CeZaM na adresi Dr. Ivana Novaka 38 u Čakovcu (zgrada Starog hrasta). Književni klub održava se u sklopu stalnog programa act.klub, koji se provodi uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.

Izvor: 3123