Arhiva 08.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

ČAKOVEC: Vandali se nauživali razbijanja prozora

- Pogledajte što nam čine, preko vikenda (negdje od 26. do 29. ožujka, op.nov.) na skladištu su nam porazbijali 57 stakala na prozorima. Sad se ni ne vidi kako je to izgledalo jer smo dio krhotina već pobrali - tako nam se na postupak nepoznatih vandala požalio Miroslav Balažić, suvlasnik i diektor tvrtke Servus d.o.o, sa sjedištem u Ulici dr. Ivana Novaka u Čakovcu.
Nesreća Servusa je susjedstvo sa Starim hrastom u kojem su smješteni ugostiteljski lokal i omladinski klub.
Prostor oko Starog hrasta, ali i onaj u blizini, a Servus je prvi susjed, mjesto je okupljanja mladih. Među njima mnogi znaju i jače “potegnuti”, pa se i upustiti u destrukciju. Zaštitari paze na Stari hrast, ali se oni koji užitak crpu iz boce znaju i duže zadržati nego traju programi.
- Okupe se tu, piju i onda divljaju, pokazuje nam Balažić srušeno deblo topole koje je mjesto noćnih sastanaka. Grad Čakovec posredstvom programa Alkohol nije cool nastoji preventivno i edukativno djelovati na mlade, ali ovo su počinili oni za koje je uvjeravanje da je prekomjerno uživanje alkohola štetno već zakašnjelo.
Za njih treba jača poduka, susret s policijom i pravosuđem. Policija će ubuduće zacijelo bolje pripaziti na ovo mjesto, pa i angažirati videonadzor.
Počiniteljima ovog razbijanja slijedi kaznena prijava za “uništenje ili oštećenje tuđe stvari”, kako se to pravnim jezikom zove. Šteta je znatna - ne radi se samo o staklima, i dio robe u skladištu bio je oštećen.(d.k.)

Izvor: 2867