Arhiva 24.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

ČAKOVEC: Verbalni duel Glavak - Tkalčec-Avirović

Dio aktualnog sata posljednje sjednice Gradskog vijeća Čakovca obilježila je rasprava, odnosno verbalno nadmudrivanje HDZ-ove vijećnice Sunčane Glavak i direktorice Gradskog komunalnog poduzeća Čakom Snježane Tkalčec Avirović.

Komentirajući izvješće o poslovanju u prošloj godini, Glavak je, između ostalog, ustvrdila da je nedavna skupština spomenute tvrtke bila protuzakonita.

- Umjesto gradonačelnika, vodila ju je direktorica, sama je sebe sazvala, rekla je.

- Direktorica je samo čitala dnevni rad, a skupštinu sam vodio ja, replicirao je gradonačelnik Stjepan Kovač, dok je Tkalčec Avirović, uz ostalo, dodala kako sve može potkrijepiti dokumentacijom. Glavak je, međutim, ponovila svoju ocjenu da je skupština održana nelegalno.

Upitala je i na što se odnosi dug Čakoma od 1,000.000 kuna nastao u razdoblju od 2009. do prošle godine, kao i potraživanja tvrtke u iznosu od 7,000.000 kuna.

Direktorica je uzvratila da je Čakom u prošloj godini ostvario dobit od 317.000 kuna nakon oporezivanja, a trend pada prihoda već se duže vrijeme bilježi u djelatnosti naplate parkiranja.

- Potraživanja se odnose na naše kupce, no, ona se smanjuju, odnosno utužuju i naplaćuju. U jednom su razdoblju iznosila čak i 9,000.000 kuna.

Recimo i da je Sunčana Glavak direktoricu Tkalčec Avirović prozvala zbog dijela izvješća u kojem potonja navodi da Čakom „ima lošu kvalifikacijsku strukturu“.

- To je diskriminatorski, optužila je vijećnica.

- Za poslove odvoza otpada i održavanja zelenih površina nije potrebna osobita kvalifikacija. Na to sam mislila, obranila se Tkalčec Avirović.

U raspravu o poslovanju Čakoma uključio se i Dražen Blažeka (HSLS) u pisanu obliku, zatraživši podatke o količinama i vrstama otpada koji je poduzeće prikupilo u prošloj godini te „financijskom efektu“ nakon obrade, odnosno prerade.

Velimir Kelkedi 

Izvor: 3091