Arhiva 06.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

ČAKOVEC: Zahuktavaju se radovi na Aglomeraciji

 

 

Nakon što su u ožujku započeli radovi na izgradnji kolektora uz prostor bivše vojarne, radovi na obnovi i izgradnji kanalizacijske mreže, koja se na širem čakovečkom području provodi u sklopu projekta "Aglomeracija Čakovec", krenuli su punim intenzitetom.

 

Kako javljaju iz Međimurskih voda, u tijeku su radovi na sanitarnom kolektoru Hrebec u Šenkovcu, koji će biti završeni u prosincu. Radi se i u Industrijskoj zoni Istok Čakovec gdje je u svibnju počela rekonstrukcija dionice Kolektora IV i industrijskog kolektora. Završetak je najavljen za 24. studenog.

 

Radovi na rekonstrukcijama obavljaju se i na kolektorima I, II i III, a predvidivi završetak radova na njima je veljača 2016. Radovi u Ulici dr. Ante Starčevića trebali bi biti gotovi 23. rujna, kada bi trebala završiti i rekonstrukcija kod bivše vojarne. U prvoj polovici kolovoza započet će radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacijske mreže u Istarskom naselju u Čakovcu, a krajem mjeseca i rekonstrukcija dijela sustava odvodnje Šenkovec sa spojem na kolektor Hrebec. U listopadu pak započinju radovi na rekonstrukciji dijela kolektora u Preloškoj ulici.

 

Sve radovi u sklopu ovog projekta trebale bi završiti do kraja svibnja sljedeće godine. Inače, ukupna vrijednost projekta iznosi 273 milijuna kuna, a u sklopu njega u potpunosti će se rekonstruirati kanalizacijska mreža na širem području grada te modernizirati pročistač otpadnih voda.(AL)

 

Izvor: 3141