Arhiva 21.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

ČAKOVEC: Zašto su reklame skinuli samo nama?

Našem uredništvu obratili su se otac i sin Neno i Petar Baksa iz Strahoninca, vlasnici jednog od lokala u Ulici Katarine Zrinski 2 u pješačkoj zoni Čakovca. Nezadovoljni su, kažu, načinom na koji su nadležne službe u Upravi grada postupile prema njima, odnosno njihovom vlasništvu.
- U srijedu, 12. ožujka, tijekom noći skinuli su nam reklamu sa zida objekta, bez prethodne najave, bez ikakvog papira. I to u noći. Naše djelatnice u lokalu su boravile do 22 sata. Sljedeće jutro ponovo su na poslu bile prije 7, reklama više nije bilo, kaže Petar Baksa.
Ne protive se, ističu, vizualnom uređenju centra grada, niti skidanju reklama, no, pitaju se zašto tako naglo, bez rješenja, i zašto zasad samo njima, dok su reklamni panoi susjednih lokala ostali netaknuti.
- Uostalom, zašto se nije reagiralo odmah, dok se sve to počelo postavljati? Slažemo se da centar mora biti primjereno uređen i poštujemo odluke odgovornih, ali kakav je to način postupanja, negoduju.
Kad su zatražili objašnjenje, u nadležnom Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo Grada Čakovca odgovorili su im da je njihovo diskrecijsko pravo odlučiti kome će i kojom dinamikom micati reklame. Petar Baksa dodaje da je, po njegovom saznanju, reklama završila u GKP-u Čakom te da navodno još moraju i platiti ako žele da im bude vraćena.
Neno i Petar Baksa su inače podnijeli i zahtjev za odobrenje isticanja reklame na pročelju zgrade u kojoj posluju, no, on je odbijen. Ponavljaju činjenicu da su brojni lokali sličnog ili istog tipa (u njihovom slučaju radi se o objektu brze prehrane) ostali „netaknuti“, neki imaju i jarke svjetleće reklame, pa i samostojeće panele.
- Neka ista pravila vrijede za sve, poručuju N. i P. Baksa.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3073