Arhiva 31.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Čakovečki dužnosnici paljenjem svijeća obilježili Dan svih svetih

Povodom Dana svih svetih, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i zamjenici Mario Medved i Romano Bogdan, paljenjem svijeća odali su počast svim poginulima u Domovinskom ratu, te svima našim sugrađanima koji više nisu među nama.

 

Gradski dužnosnici svijeće su zapalili ispod središnjeg križa na čakovečkom groblju, u sklopu obilježavanja Dana svih svetih koje tradicionalno u isto vrijeme u svim županijskim središtima u Hrvatskoj, organiziraju Ministarstvo obrane, Ministarstvo branitelja i Ministarstvo unutarnjih poslova. Time su odali počast svim poginulima u posljednjem ratu, ali i svim onim našim rođacima, prijateljima, susjedima i sugrađanima koji počivaju na groblju u Mihovljanu.

 

Svijeću su zapalili i na grobu bivšeg čakovečkog gradonačelnika Branka Šalamona, te podno Spomen-zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na zgradi Knjižnice "Nikola Zrinski" u Čakovcu. Ovih dana navršava se godišnjica pogibije šestorice hrvatskih branitelja iz Međimurja. Danijel Donko poginuo je 26. listopada 1994., David Kukovec, Vladimir Rojko i Darko Vrančić 29. listopada 1991., a Božidar Košir i Damir Lehkec 1. studenoga 1991. godine.

 

Izvor: 3105