Arhiva 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

ČAKOVEČKI JUG: Čije je smeće kod mostića?

Već duže vrijeme se u Čakovcu na Jugu kod pružnog prijelaza iza Elektre ispod mostića, nalazi hrpa (hrpetina) smeća koje nitko ne čisti. To smeće se gomila svakim danom, ima tu svega od kutija od pizze, boca, cigla, odjeće i da dalje ne nabrajam. Postali smo gradska sramota, jer kad prođete prugu i na samom ulazu u drugi dio grada Čakovca naletite na hrpetinu smeća duž cijele Trnave.
Sramota za jedan takav grad. Želimo biti među najboljima u regiji? Pa kako kad smo puni smeća. Kao da se taj dio grada ne ubraja pod Čakovec. Zašto imamo gradsko komunalno poduzeće, i plaćamo im ako ne rade svoj posao, ili rade samo po centru kao da van centra grada nitko ne odlazi. Tu se svakodnevno šeću ljudi sa psima, sa djecom, i što se ima za vidjeti?! Gradska sramota. Zašto djelatnici  Čakoma ne čiste taj dio grada?
U čijem je on vlasništvu? Nekoliko puta smo mi očistili ali uvijek bi se natrag to smeće nakupilo. Sramota je što to smeće rade djeca koja nemaju kućnog odgoja pa bacaju sve okolo svoje otpatke. Isto tako zna se tko baca robu koju dobije a ne odgovara mu.
Imali smo kantu ali su huligani i nju oštetili, bio je znak pružni prijelaz i to je nekome smetalo.
Živimo u 21.stoljeću a ponašamo se kao u 17 st.  Razmislite kakve moralne vrijednosti usađujete svojoj djeci, i ako se tako nastavi gdje će oni živjeti za desetak godina ako bude grad zatrpan smećem.
V.K., Čakovec

Izvor: 3064