Arhiva 08.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Čakovečki sud traži još jedno "lice s tjeralice" MUP-a

Nakon što su početkom kolovoza tražili dolazak Siniše Lukačića, "lica s tjeralice" MUP-a, Općinski sud u Čakovcu pozvao je još jednog bjegunca. Riječ je o Mileni Karan (39), medicinskoj sestri po struci. Rođena je u Sisku i prebiva u Srbobranu u Srbiji. Optužena je zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, a sud će 2. studenog održati sjednicu optužnog vijeća. Na njoj će odlučiti prihvaća li ili odbacuje optužnicu koje je podiglo čakovečko Općinsko državno odvjetništvo.

Uz Lukačića, Karan je jedina osoba na tjeralicama MUP-a koja se traži zbog (ne)djela počinjenih u Međimurju. Zanimljivo, ona je i uopće jedina ženska osoba s tjeralica MUP-a.

Podsjetimo, krajem ožujka list Međimurje izvijestio je kako je protiv nje podignuta optužnica. Terete ju da je kao odgovorna osoba velikogoričke tvrtke Klipić trgovina oštetila Međimurku BS iz Čakovca i Meiso iz Goričana. Međimurki nije platila 28 kosilica, a Meisu veću količinu zaštitnih cipela i radnih odijela. 

Dogodilo se to sad već davne 2001. godine. Optužnica je podignuta tek 2015. godine zbog otežanog procesuiranja sudskih slučajeva između Hrvatske i Srbije.

Oštetila je i više drugih tvrtki pa su tako tjeralicu za njom izdali Županijski sudovi u Rijeci, Puli i Koprivnici te Općinski sud u Zagrebu.

Sjednica optužnog vijeća bit će održana i ukoliko se, što je za očekivati, Milena Karan ne odazove.

Izak Vrtarić

Izvor: 3150