Arhiva 11.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

Čakovečkoj pedijatriji doniran neurofeedback uređaj

Prigodnom svečanošću održanom u petak na pedijatrijskom odjelu Županijske bolnice Čakovec održana je primopredaja neurofeedback uređaja.
Riječ je o donaciji Centra za autizam Pogled koji je navedeni uređaj nabavio sponzorskim sredstvima tvrtke EKO Međimurje iz Šenkovca, Međimurske županije i Općine Nedelišće.
Donacija je vrijedna oko 60 tisuća kuna. Ovaj uređaj koristi se u terapiji kod djece s autizmom, mentalnom retardacijom, ADHD poremećajem i slično. Jedan tehničar obučit će se za rukovanje njime te će to znatno podići kvalitetu usluge koju mali pacijenti mogu dobiti u našoj bolnici.
Zahvaljujući na donaciji, voditeljica službe pedijatrije prim. mr. sc. Marija Hegeduš-Jungvirth, dr. med., istaknula je odličnu suradnju s udrugama civilnog društva, među kojima je i Udruga Pogled.
Zamjenik župana Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je da ga veseli što se naša bolnica oprema modernim terapijskim uređajima te što s Bolnicom u opremanju surađuju i udruge civilnog društva. Predsjednik Centra za autizam Pogled Dalibor Kuhta rekao je kako mu je drago što će se i u Čakovcu djeca moći liječiti novim metodama.
Na predaji donacije bili su i zamjenik načelnika Općine Nedelišće Darko Dania te predstavnik EKO Međimurja Josip Kikelj.

Izvor: 3024