Arhiva 10.06.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

Čakovečkom Lionsu priznanje

U Dubrovniku je održana nacionalna konvencija Lions klubova, Distrikta 126 kojem pripadaju svi hrvatski klubovi. U istoj se prilici slavilo dvadeset godina lionizma u gradu koji osvaja svojom povijesnom baštinom i turističkim potencijalima, tamošnjeg LC-a Sveti Vlaho. Kao delegati, konvenciji su se odazvali i članovi čakovečkog Lions kluba Zrinski koje je predvodio predsjednik Miodrag Novosel. Za središnjeg skupa ovdašnji su lionsi primili priznanje za izuzetan rad u prošloj godini koja obuhvaća period od 1. srpnja do 30. lipnja. Bio je to znak odobravanja i za kuma kluba Nikolu Plavca iz Varaždina koji je osnivač čakovečkog LC-a Zrinski, a u idućoj lions godini bit će guverner distrikta.
Odlazak na jug Hrvatske za Čakovčane je bio idealna prilika da izlet prošire i na odlazak u Međugorje i Mostar u kojem im je domaćin bio generalni konzul Velimir Pleša. Pobrinuo se da njegovim gostima, sve odreda znancima iz rodnog kraja, bude ugodno i da Mostar upoznaju iz svih perspektiva.
- Iza nas je uistinu dobra godina u kojoj je LC Zrinski odradio puno akcija humanitarnog predznaka. Puni smo poleta, uvjeren sam da će nas on držati otvorenima za pomaganje i služenje i u periodu pred nama. Zaključili smo akciju Plivanjem do svjetlosti u kojoj je prikupljeno 45 tisuća kuna koje ćemo ovih dana, ili već jesmo, adresirati na više korisnika. Naš je klub prepoznat kao najaktivniji u Distriktu i to nam je dato do znanja na konvenciji u Dubrovniku. Međusobno poštovanje i uvažavanje od osobite je važnosti. Zahvalni smo što se naš rad prati, jednako kao što mi pratimo i sudjelujemo u radu drugih lions klubova u cijeloj Hrvatskoj.
(al)

Izvor: 2876