Arhiva 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Carinici iz Goričana preseljeni u Čakovec

Na inicijativu međimurskih gospodarstvenika i Grada Čakovca, Služba za RGP Goričan s graničnog je prijelaza Goričan s početkom ove godine preseljena na lokaciju Carinski odvojak 4, u Čakovcu. Tim su povodom čakovečki gradski čelnici u četvrtak, 16. siječnja na spomenutoj lokaciji održali konferenciju za novinare kojoj je prisustvovao i ravnatelj Carinske uprave Zlatko Grabar.
- Sami gospodarstvenici potaknuli su rješavanje tog pitanja, a mi smo kontaktirali Carinsku upravu i uspjeli postići dogovor, sve s ciljem da poduzetnicima barem malo olakšamo poslovanje. Smatram da je ovo svijetao primjer, osobito u vrijeme u kojem se priča da mnoge službe odlaze u Varaždin, rekao je gradonačelnik Stjepan Kovač.
Ravnatelj Grabar podsjetio je da je ulaskom Hrvatske u Europsku uniju u srpnju prošle godine 70 carinika već zbrinuto. Rade u organizacijskoj jedinici Intrastat. Sad je riješeno i pitanje carinika zaposlenih na graničnom prijelazu Goričan.
- Mislim da smo službu dobro prilagodili novim uvjetima. Nitko nije ostao bez posla. Najnovijim potezom ovdašnjem gospodarstvu omogućavamo da postane konkurentnije, a to je profitabilno i za nas kao službu. I ubuduće ćemo izlaziti ususret gdje god je to moguće, istaknuo je Grabar.
Na adresi Carinski odvojak 4, u zgradi Poljoprivredne zadruge Čakovec, Služba za RGP Goričan zapošljava sedmero carinika. Obavlja carinjenje robe i sve poslove vezane uz tu domenu. (vk)

Izvor: 3065