Arhiva 22.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

ČAROLIJE IZ PRELOŠKOG PRE-KOMA: Kad mrtvi parkiraju!!

Našem uredništvu se obratio Preložanin Stjepan Lukačić zbog nevjerojatnog dopisa koji mu je nedavno stigao iz Gradskog komunalnog poduzeća Pre-kom Prelog.
- Na kućnu adresu je stigla omotnica naslovljena na mojeg pokojnog oca koji je preminuo prije 19 godina! Kad sam otvorio, imao sam što vidjeti! Iz Pre-koma su mi poslali uplatnicu na 90 kuna s pratećim dopisom u kojem “objašnjavaju” da je riječ o dugu za parkiranje u Prelogu od 60 kuna, dok mi 30 kuna naplaćuju troškove slanja opomene. Na uplatnici je navedena meni nepoznata registracija osobnog vozila ČK 269 EE i to, kao što sam i naveo, na ime mog pokojnog oca Josipa Lukačića.
U dopisu se prijeti ovrhom, u slučaju da ne platim na vrijeme, pa sam odmah otišao direktoru Pre-koma Siniši Radikoviću i zamolio da poništi tu kaznu. Radiković me nije htio ni saslušati, već mi je bahato odgovorio da se on “nema vremena time baviti”.
Vjerujte, da mi nije odgovorio tako, nikada mi ne bi palo na pamet obratiti se novinarima, međutim način na koji Radiković, kao direktor jednog poduzeća komunicira sa strankama, je sramota! A bilo je dovoljno samo nekoliko minuta njegova strpljenja da me sasluša te da se i sam uvjeri da je došlo do pogreške. U civiliziranom svijetu bi mi se ispričali.Nažalost, meni ovo nije prvi put da od S. Radikovića doživljavam neprimjerenu komunikaciju. Prije tri godine sam konkurirao u Pre-komu za radno mjesto kontrolora na parkiralištima s obzirom da sam prometni tehničar po struci.
Tada sam molbi priložio original svjedodžbe koju mi iz Pre-koma do danas nisu vratili. Kad sam je zatražio nazad, s obzirom da nisam dobio radno mjesto, Radiković me osorno upitao: “Tko ti je rekao da prilažeš original?”- svjedoči Stjepan Lukačić. Naš sugovornik ne vozi automobil od 2002. godine, kada je odjavio svoj mercedes, koji još uvijek, bez tablica, stoji u njegovom dvorištu, a uz čamac, iskusnom nautičaru je najdraže prijevozno sredstvo - bicikl.
Parkiranje ne ide od ruke Radikoviću: kritizirali smo ga što naplaćuje parkiranje u svakoj preloškoj kaljuži, a sad naplaćuje parking i mrtvima:
- Žao mi je zbog pogreške koju smo odmah ispravili. Pokušao sam se ispričati S. Lukačiću, ali je komunikacija s njim bila nemoguća - kaže Radiković.
Željka Drljić

Izvor: 2930