Arhiva 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Časne sestre ipak dobivale plaću!

Među međimurskim tvrtkama koje ne isplaćuju plaće i koje su se našle na tzv. „listi srama“ Porezne uprave jedna posebno „bode“ oči. Na listi doslovno piše - Družba kćeri milosrđa T.S.R. sv. Franje - samostan, Čakovec. Zanimalo nas je kako to da jedna, očito vjerska, zajednica ne isplaćuje plaće te smo za mišljenje upitali i gvardijana Franjevačkog samostana u Čakovcu i župnika Župe svetog Nikole biskupa fra Stanka Belobrajdića.

- To se ne odnosi na nas, rekao nam je fra Belobrajdić, odbivši daljnji razgovor, dodavši da novinari pišu gluposti.

Družba kćeri milosrđa je (ipak) dio Rimokatoličke crkve. Radi se o zajednici redovnica Družbe kćeri milosrđa Trećeg samostanskog reda svetog Franje. U samostanu u čakovečkoj Ulici kralja Zvonimira stanuju četiri redovnice i tamo vode i Dječji vrtić Marija Petković. Ljubazno su nam pojasnile da je razlog što su se našle na popisu nenamjerna pogreška. Sav prihod koji ostvaruju od djelatnosti vrtića, od čega se uzdržavaju, uplaćivale su na jedan žiroračun. Zato je ispalo da dvjema časnim sestrama koje rade kao odgojiteljice ne isplaćuju plaće.

- To ćemo sad promijeniti, one će otvoriti vlastite tekuće račune, kako bi sve bilo kako nalaže zakon, rekle su za list Međimurje redovnice.

Velimir Kelkedi

Izvor: 3092