Arhiva 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Čeka nas teška 2014. godina

U ponedjeljak, 23. prosinca u Scheireovoj zgradi u Čakovcu održana je svečana sjednica Skupštine Međimurske županije na kojoj su o protekloj godini i planovima za iduću govorili predsjednik Skupštine Mladen Novak i župan Matija Posavec. U svom govoru predsjednik Skupštine apelirao je da se kod donošenja istinski ključnih odluka za budućnost Međimurja u drugi plan stave stranačke i ostale razlike te da se važne odluke donose konsenzusom.
- Uostalom, naši građani od nas to i očekuju. Također, kao svojevrstan međimurski parlament, ne smijemo zanemarivati probleme koji zbog krize pogađaju naše građane. Tu prije svega mislim na rastuću nezaposle-nost i manjak radnih mjesta, naglasio je Novak.
Župan Matija Posavec nadahnutim govorom u gotovo predizbornom tonu obećao je Međimurcima odgovore na mnoga pitanja koja ih muče, od nezaposlenosti do očuvanja regionalnih specifičnosti Međimurja u hrvatskim i europskim okvirima.
- Međimurju trebaju provjereni, energični ljudi koji preuzimaju odgovornost, ne boje se izazova i ne kriju se iza isprika i opravdanja jer oduvijek smo bili specifična regija u hrvatskim i europskim okvirima...
Regija smo u kojoj se vrednuje rad, u kojoj je poduzetnička klima nedosanjani san mnogima u ostatku Hrvatske, naglasio je Posavec, i upozorio da nas u 2014. godini čeka puno rada, odricanja i odgovornosti.
Uz vijećnike, na svečanu sjednicu odazvali su se potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec, saborski zastupnici Nadica Jelaš, Mario Moharić, Dragutin Glavina i Dragutin Lesar te uzvanici iz društvenog i javnog života Međimurja. U prigodnom dijelu programa nastupila je vokalna skupina Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski Čakovec te učenici Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec.
V. Trstenjak

Izvor: 3062