Arhiva 08.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

Renato Vukšić me naganjao puškom, a dužan mi je 600 tisuća kuna

CEKIN PROTIV RENO TRANSA

Mladen Krizman Cekin iz Nedelišća došao je na ideju da javnom prozivkom pokuša naplatiti svoje potraživanje. Iako nije bio obavezan, policiji je u četvrtak prijavio da će u petak ispred Opskrbnog centra u Nedelišću parkirati svoje kombi vozilo na kojem - krajnje uočljivo, stoji natpis “Reno lopove, vrati Cekinu novac”.
Za list Međimurje rekao je kako se radi o iznosu koji je sada, s kamatama, dosegao 600 tisuća kuna.
- Više od godinu dana pokušavam naplatiti iznos od 470 tisuća kuna od Renata Vukšića iz Nedelišća koji vodi Reno Trans. Moja tvrtka, Cekin Transporti, obavila je usluge u prijevozništvu za Reno Trans i do danas nismo naplatili naše potraživanje koje je s kamatama već naraslo na 600 tisuća kuna.
Dao sam ovrhu na koju je on napisao neku bezveznu žalbu od tri rečenice, da bi sve nakon devet mjeseci otišlo na Trgovački sud. Koncem prošlog mjeseca imali smo ročište na kojem se nije pojavio, a ja si samo nabijam troškove plaćanjem ovrhe, troškova suda i odvjetnika - priča Krizman.
Ukazuje također na to da je u osobnom kontaktu nastojao dogovoriti plaćanje, ali ga je dužnik ili izbjegavao ili uvjeravao da nema novca. Dodaje i neke nove momente u poslovanju Renata Vukšića te ih opisuje sljedećim:
- On je svo vrijeme govorio da nema novaca i da mu posao stoji, a sada je registrirao pet kamiona. Od deset kamiona koje mu je leasing oduzeo, sada je otkupio jedan ili dva. Da vam ilustriram, registracija pet kamiona košta oko 200 tisuća kuna, a da ne govorim da nije mogao plaćati leasing kamiona, da bi ih sad otkupio. Znači da novac postoji.

Puškom na golorukog

- U subotu (30. siječnja, op.a.) sam otišao do njegove kuće i pitao ga zašto me ima za budalu. Puškom me otjerao s dvorišta! On je lovac i ima pušku, ali nakon što sam ga prijavio policiji, ona mu je oduzeta. U pratnji policije odvezao sam i svoj auto iz Renovog dvorišta. Imam svjedoka koji ga je vidio kad je za mnom trčao s puškom. Nekoliko dana poslije, u srijedu (3. veljače, op.a.) je i on mene prijavio policiji da sam mu unatrag šest mjeseci prijetio - ispričao je Cekin u našem uredništvu.
Pitali smo ga zašto je odlučio javno iskazati svoje mišljenje i parkirati kombi na parkiralištu koje je u neposrednoj blizini Vukšićeve kuće?
- Prisiljen sam javno ga posramiti jer je prevario puno ljudi. On sam najbolje zna koga je sve prevario i da je dužan na sve strane. Neka me prijavio za prijetnju, moja savjest je čista, ja sam mu u životu pomogao kao bratu - zaključuje Mladen Krizman.
A. Ličanin

Izvor: 2859