Arhiva 14.06.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

CELINE: Naučili živjeti iraditi na selu

Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, uz financijsku podršku iz Zaklade Zamah, provela je inicijativu koju su pokrenuli članovi asocijacije koji samostalno žive u stambenim zajednicama. Jedna od stambenih zajednica Udruge nalazi se u Celinama i u njoj obitava 7 članova koji su druženjem s mještanima i prijateljima proslavili uspješan završetak projekta nazvanog Učimo živjeti i raditi na selu.
- Inicijativa je orijentirana na povećanje ekološke svijesti, potrebu da okoliš bude lijep i zdrav te da se hrana koju jedemo proizvede na zdrav način. Time poboljšavamo i kvalitetu vlastitog života te unapređujemo izgled okoliša. Stanari zajednice u Celinama krenuli su u uređenje ekološkog vrta, u čemu im pomažu članovi i zaposlenici naše udruge, ali i zainteresirani mještani Celina i ostalih naselja Općine Podturen - kaže voditeljica poludnevnog boravka u ovoj udruzi Jasenka Jocić.
U Celine su u goste prijateljima 30. svibnja stigle i članice Udruge žena iz Sivice te stanarkama pomogle da okućnicu uljepšaju novim cvjetnim sadnicama. (žd)

Izvor: 2981