Arhiva 15.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

ČELNIK ČAKOVEČKOG HDZ-a DR.SC TOMISLAV NOVINŠČAK O 2 GODINE RADA AKTUALNE GRADSKE VLASTI

Od „kukuriku“ Kovača dobili smo frišku figu 



Kratka pohvala, a potom pregršt oštrih kritika. Tako je izgledalo izlaganje predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Čakovca dr.sc. Tomislava Novinščaka na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak na kojoj se osvrnuo na protekle 2 godine aktualne čakovečke vlasti. 



Kad je riječ o pozitivnom, Novinščak je pohvalio gradsku Turističku zajednicu. Njena, kaže, mlada, ambiciozna i simpatična ekipa učinila je puno napora i uspjela oživjeti Čakovec – „da se ponekad i za nas čuje u lijepoj našoj“. Nadalje, izrazio je zadovoljstvo činjenicom što je Čakovec 7. na listi 20 najpoželjnijih hrvatskih gradova za život i poslovanje, no zatim nastavio: 



Zar to nismo bili i nekad? Mala Švicarska? Grad snova? I to još u vrijeme zadnjih „Jugo“ vlasti, pa kasnije zahvaljujući i gradonačelnicima Mariji Ružić i Aleksandru Makovcu. A sad se hvalimo time što smo sedmi. Zapravo smo nigdje. Prije 2 godine da preuzmu odgovornost i pokažu svoje sposobnosti i kompetencije šansu smo dali mladim dečkima. Dobili smo frišku figu od kukuriku Kovača, a još veću figu od kukuriku Milanovića – izbacivanje kompletne oporbe iz svih struktura nadzora i uprava gradskih poduzeća i ustanova, nula kapitalnih investicija iz Zagreba, daljnje zanemarivanje prigradskih naselja ( izgrađeni su tek temelji sportske dvorane u Ivanovcu, Hrvatske ceste izgradile su nam biciklističku stazu do Mačkovca, ), čudne prodaje stanova parcela i zgrada – primjer je bivša zgrada Centra za socijalnu skrb koja zjapi prazna, a najavljivalo se uređenje hotela, pogodovanja tako da se rekonstruiraju samo dijelovi pojedinih ulica, „nula“ novih projekata unatoč primjerice najavama o gradnji vanjskih bazena, veliko ništa i od Vlade koja do 2020. godine iz europskih fondova planira namaknuti čak 56 milijardi eura, pobrojao je Novinščak.

 

Opširnije u tiskanom izdanju Lista Međimurje u ponedjeljak. 

Izvor: 3133