Arhiva 24.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

CENTAR „DR. ANTUN BOGDAN“ ČAKOVEC: Biskup Mrzljak predvodio misu zahvalnicu

Varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak u ponedjeljak, 22. prosinca u čakovečkom Dnevnom boravku djece „Dr. Antun Bogdan“ Caritasa Biskupije Varaždin predvodio je svetu misu zahvalnicu za djecu – štićenike Centra i njihove roditelje, dobročinitelje, djelatnike i volontere. Uz zahvale i čestitke nakon mise uslijedilo je druženje i razmjena poklona. 

 

Voditeljica Centra Katarina Hoblaj tom je prigodom podsjetila kako spomenuta ustanova djeluje već 19 godina te skrbi o djeci i mladeži s najtežim oblicima cerebralne paralize i drugim teškoćama u razvoju, pružajući im kroz program poludnevnog boravka usluge zdravstvene njege, prehrane, fizikalne terapije, organiziranog provođenja slobodnog vremena i druge. 

 

-Osnovno obilježje 2014. godine bio je završetak humanitarne akcije kupnje kombi vozila za prijevoz djece što je realizirano zahvaljujući mnogim donatorima, no najviše Međimurskoj županiji i Biskupiji Varaždin. Godina je inače bila izuzetno teška, a slijedi još teža. Unatoč različitim izvorima financiranja, ekonomska kriza osjeća se i kod nas jer su mnoga poduzeća koja su bila naši dobročinitelji danas ugašena ili jedva preživljavaju. Ipak, javljaju se novi dobročinitelji što nam daje nadu u bolje sutra, kazala je Hoblaj. 

Izvor: 3113