Arhiva 29.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Centar za interventnu kardiologiju biti će u Čakovcu

Najavljeno funkcionalno spajanje varaždinske i čakovečke bolnice u organizacijskom i financijskom smislu neće donijeti nikakve promjene jer ŽB Čakovec ne gubi pravnu osobnost - uvjeravao je čelne ljude Županije, Grada Čakovca i Bolnice ministar zdravlja Rajko Ostojić koji je protekle srijede boravio u Međimurju.
Ministar se nakon razgovora s gradonačelnikom Stjepanom Kovačem družio i sa županom Matijom Posavcem, a nakon toga vođeni su razgovori u Županijskoj bolnici Čakovec u kojoj je ministar medicinskim sestrama i liječnicima zahvalio na predanom radu. Domaćin je bio ravnatelj Miroslav Horvat.
Ministar je potvrdio da će u Čakovcu biti centar intervencijske kardiologije za sve sjeverne županije te da je dogovoreno da će Međimurska županija financirati uređenje prostora u iznosu do 1,5 milijuna kuna, a Ministarstvo nabavku novog angiografskog aparata u iznosu do 9 milijuna kuna. Osim toga, ministar je obećao i da će do kraja godine Bolnica dobiti i novi CT aparat za koji je raspisan natječaj koji je već dva puta “pao” na državnoj komisiji za provođenje javnih natječaja.
Ostojić se dotaknuo i sanacije duga Bolnice koji iznosi oko 100 milijuna kuna. Prema njegovim riječima, dug prema veledrogerijama i malim dobavljačima Ministarstvo bi trebalo platiti početkom svibnja. U vrlo skoro vrijeme, već ovaj tjedan, trebao bi biti riješen i dug od 6,8 milijuna kuna koji Međimurska županija ima još od vremena izgradnje novog paviljona.(vt)

Izvor: 3079