Arhiva 15.12.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Centru za odgoj i obrazovanje osigurali 180 tisuća kuna

International womens club Zagreb - Međunarodni klub žena Zagreb u kojem se okupljaju supruge ambasadora i stranih gospodarstvenika u Hrvatskoj, organizirao je još jedan božićni sajam. Kako smo već javljali, prihod od sajma bio je rezerviran za čakovečki Centar za odgoj i obrazovanje koji se predstavio na najbolji način.
- Prikupile smo 180 tisuća kuna i raduje nas što smo uspjele doći do iznosa koji smo po prilici i zacrtale. Procijenile smo da bi božićni sajam mogao uprihodovati između 150 i 200 tisuća kuna i eto nas kod gornje granice. Sve namjenjujemo čakovečkom Centru u kojem osoblje radi sa srcem i predano, a štićenicima se pružaju sjajni program rada - za list Međimurje kaže predsjednica kluba Ulla Marton.
Ravnateljica ustanove Dragica Benčik zadovoljna je odazivom Kluba i posjetitelja koji su u zagrebačkom Arena Centru pokazali da, usprkos teškim uvjetima življenja, imaju volju pomoći onima koji se ne mogu u potpunosti brinuti sami o sebi.
Centar za odgoj i obrazovanje ima 70 učenika s posebnim potrebama, a prostorni uvjeti za primjeren rad već dulje vrijeme ne zadovoljavaju standarde. Grad Čakovec za novu je školu odredio lokaciju i izradio projekte, a Međimurska županija, zato što Školu pohađaju djeca s cijelog područja Županije - ovaj je projekt uvrstila u svoje prioritete.
Sajam je otvorila supruga hrvatskog predsjednika prof. dr. Tatjana Josipović, a na kraćem otvaranju nastupili su i učenici Škole. Župan Ivica Perhoč tom je prigodom rekao da se Županija uključila u projekt sajma svjesna važnosti senzibiliziranja javnosti za problem čakovečkog Centra za odgoj i obrazovanje. Sajam je također iskorišten za promociju naše županije, turističke, gastronomske i kulturne ponude.
Pomoć i podršku primili su i brojni donatori koji su ustupili svoja vina, kolače, krumpir, bučino ulje, voće, sokove i druge proizvode.
A. Ličanin

Izvor: 2903