Arhiva 01.12.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Centru za odgoj i obrazovanje pomoć svjetskog predznaka

Međunarodni klub žena Zagreb organizira šesnaesti Božićni sajam koji će 5. prosinca biti održan u zagrebačkom Arena centru. Predstavit će se trideset zemalja, u čemu potporu daju domaće i strane tvrtke, veleposlanstva i druge strane grupe i nacionalne udruge.
Osim hrane i tradicionalnih suvenira iz cijelog svijeta, posjetitelji će moći razgledati i kupiti igračke, knjige, zanimljive darove, kako bi uljepšali Božić svojim najdražima. Prihod Božićnog sajma, koji će uz besplatan ulaz biti otvoren od 10 do 16 sati, namijenjen je čakovečkom Centru za odgoj i obrazovanje.
Kako su najavili ravnateljica COO-a Dragica Benčik i zamjenik župana Anđelko Horvat, bit će to idealna prilika da se i Čakovec i Međimurje prikažu u najboljem svjetlu. Novac koji će biti uprihodovan namjenu će zacijelo imati u nabavci brvnare za potrebe Centra i djelomičnom hortikulturnom uređenju. Prilika je to da se još jednom istakne nužnost za proširenje prostora kojima ustanova raspolaže ili da se gradi novi objekat.
- Naš je prostor odavno premalen za zadovoljavanje svih potreba osoba s mentalnom retardacijom. Mi odavna nismo ustanova u koju se primaju samo osobe do osamnaeste godine starosti, već radimo i s onim starijima. Njima je potreban kontinuitet u radu jer na taj je način i njihov život sadržajniji - ističe D. Benčik.
Nedostatak učionica ogleda se i u činjenici da je knjižnica s prostorom koji je prilagođen za potrebe različitih radionica uređen u samom holu objekta. Radi se i po manjim sobama čija je osnovna namjena drugačija od one u kojoj se sada koriste. Navedeni nedostaci nisu razlog da osoblje Centra za odgoj i obrazovanje posustane u svom radu. Naprotiv. Njihova je predanost fascinirala članice Međunarodnog kluba žena Zagreb koje će Božićnim sajmom sve dobre namjere usmjeriti upravo na čakovečki COO.
A. Ličanin

Izvor: 2901