Arhiva 04.08.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:33.

Čestitka gradonačelnika Čakovca povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač građanima i građankama uputio je čestitku u kojoj stoji:
- Na dan 5. kolovoza obilježavamo dan kad je Hrvatska vojska oslobodila okupirani Knin te tim činom praktički okončala četverogodišnju okupaciju velikog dijela hrvatskog teritorija. Iako su borbe u sklopu akcije „Oluja“, završile nakon par dana, oslobađanjem Knina, počelo je novo razdoblje hrvatske države. Po prvi put u povijesti, Hrvatska je kao demokratska, slobodna, suverena i međunarodno priznata država mogla sama odlučivati o svojem razvoju i vlastitoj budućnosti. U Domovinskom ratu sudjelovao je i velik broj naših sugrađana, a mnogi od njih u njemu su i poginuli. Ovaj praznik još je jedna prilika da im se zahvalimo na njihovoj žrtvi te podsjetimo sve, a posebno najmlađe, da je u današnju Hrvatsku ugrađeno mnogo ljudskih života.
Danas, 20 godina poslije, naša zemlja članica je Europske unije, polako ali sigurno izlazi iz dugogodišnje gospodarske krize i recesije, te se okreće budućnosti. Svima nama koji danas živimo i radimo, generacije koje su gradile i omogućile današnju slobodu, dale su nam u zadatak da zemlju čuvamo i razvijamo te da onima koji će doći poslije nas omogućimo više mogućnosti nego ih mi imamo danas. Samo na taj način, sve žrtve i pobjeda izvojevana prije točno dva desetljeća imat će smisla. Svim građankama i građanima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja - istaknuo je čestitkom gradonačelnik Kovač.

Izvor: 3145