Arhiva 04.08.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:33.

ČESTITKA MEĐIMURSKOG ŽUPANA UZ DAN POBJEDE

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja 5. kolovoza župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je čestitku u kojoj stoji:

 

- Poštovane Međimurke i Međimurci! S posebnim Vam ponosom i ove godine upućujem iskrene čestitke povodom obilježavanja 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te ujedno 20. obljetnice velike vojno redarstvene operacije „Oluja“. Iako u 2015. obilježavamo ovaj veliki jubilej, godine prolaze, izmjenjuju se obljetnice i slavlja, ali ostaje broj obitelji koje su ti dani obilježili za cijeli život, ostaje broj stradalih hrvatskih vojnika, naših očeva, supruga i prijatelja koji su tijekom tih ratnih godina svoje živote položili na oltar domovine, ostaje sjećanje na 84 sata u kojima su oslobodili više od 10.000 četvornih kilometara te pobjedonosno oslobodili Knin.

 

Stoga ovaj dan moramo dostojno obilježiti, ne zbog sebe, već samo, jedino i isključivo zbog njih. Svako koračanje vojnika neka nas podsjeti na hrabrost onih koji su izgubili svoj život u Domovinskom ratu i na njihovu žrtvu utkanu u temelje samostalne i suverene, danas europske Republike Hrvatske. Među njima je i 78 Međimuraca, u mnogim vojnim i policijskim postrojbama, još jedna konstanta u broju, ali nikako i nikada samo broj. To su naši heroji. Oni su stvarali povijest, u kojoj smo svijetu i sebi pokazali snagu i zajedništvo hrvatskog naroda koji i u najtežim trenucima ne gubi nadu, već spremno i odlučno, uzdignute glave može proći sve boljke i nedaće. Neka to stvaranje i borba ne prođu uzalud, uz poštovanje i zahvalnost krenimo u bolje sutra, pa da sljedeće godine u to vrijeme istaknemo nove stvorene vrijednosti, veću zaposlenost, manji odlazak mladih iz zemlje i veće plaće u gospodarstvu.

 

S uvjerenjem da smo svakim danom sve bliži onom idealu za koji su se borili hrvatski branitelji, čestitam svim žiteljima Međimurske županije, posebno hrvatskim braniteljima i članovima njihove obitelji te obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja - stoji u čestitki župana.

 

Izvor: 3145