Arhiva 18.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Čestitka župana povodom blagdana Velike Gospe

U povodu predstojećeg blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije - Velike Gospe, 15. kolovoza, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je prigodnu čestitku svim vjernicima katoličke vjeroispovijedi u kojoj stoji:

Poštovane Međimurke i Međimurci! Danas slavimo svetkovinu Uznesenja Marijina na nebo, dan koji označuje završnicu njena zemaljskog života, u potpunosti predanog Bogu. Ujedno je to datum povodom kojeg se prisjećamo Marijine slave u društvu uskrsnulog sina Isusa. Ovaj najveći blagdan Blažene Djevice Marije uči nas načinu koji bismo trebali usvojiti za mirniji prolazak kroz život - uz ljubav, nadu i dobrotu, slaveći pritom dostojanstvo žene kao simbola nježnosti i dobrote, kao nositeljice života.

Samim time, Blažena Djevica Marija donosi nadu u budućnost i bolje sutra, ispunjavajući nas utjehom, ali i snagom za suočavanje s teškom svakodnevicom. Stoga se, posebice na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, okrećemo svojoj vjeri, pobožnosti, molitvi i pjesmi. Marijanska svetišta mnogim su vjernicima tog dana utočište, mjesta hodočašća i utjehe na kojima mogu ispuniti svoje zavjete te se približiti svjetlosti i nadi koju pruža Marijin lik.

Nerijetko je upravo taj dan prožet dobrim djelima vjernika u njenu slavu, ali i hodočasničkom pjesmom koja označava posebno poštovanje, divljenje i veselje u spomen na lik Marije, Velike Gospe. U tim trenucima od Majke Božje tražimo pomoć, mir i sigurnost, kako za sebe, tako i za svoje obitelji i prijatelje. 

Uz želju da se svojim molitvama približite tim vrijednostima, kao i Blaženoj Djevici Mariji, te njenom prisutnošću skupite snagu za sve izazove koje donosi ljudski i kršćanski život, svim stanovnicima Međimurske županije koji  svetkujete Uznesenje Blažene Djevice Marije kao svoj dan, želim sretan i blagoslovljen blagdan Velike Gospe, ističe na kraju međimurski župan Matija Posavec.

Izvor: 3094