Arhiva 28.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Četiri godine poslije smrti Tomislava Pergara

Spomenka Pergar: Prošle su četiri godine kako našeg sina nema, a njegovi napadači žive kao da ništa nije bilo

Tomislav Pergar iz Vukanovca danas bi bio mladić od 26 godina, radio bi, izlazio i  provodio dane kao i svi njegovi vršnjaci. No u njegov životni plan, uplele su se šake - točno prije 4 godine, Tomislav Pergar umro je u bolnici zbog posljedica premlaćivanja.

Podsjetimo, 27. siječnja 2011. godine došlo je do tučnjave nekoliko mladića u tadašnjem Guru-u, nakon tučnjave koja se nastavila ispred objekta na podu je u nesvjesnom stanju ostao ležati Tomislav Pergar. Liječnici bolnice u Čakovcu mladića su nekoliko puta reanimirali i cijelu se noć borili za njegov život ali oko 9 sati on je podlegao ozljedama i preminuo. U vezi slučaja privedena su tri muškarca zbog sumnje da su pretukli Tomislava Pergara - Bruno Hančić (26), Deni Pikl (26) i Matija Marčec (30). Određen im je 48 - satni pritvor, nakon čega su pušteni te je slučaj otvoren na sudu.

Danas, nakon 4 godine od tog kobnog događaja, slika Tomislava Pergara stoji kod ulaza u kuću obitelji Pergar. Majka Spomenka Pergar i dalje je u crnoj odjeći, neutješna i ogorčena zbog sporog suđenja čeka na presudu. – Od zadnjeg je ročišta prošlo dvije i pol godine, a mi još ništa ne znamo, kaže Spomenka Pergar. Tada se prvookrivljeni Marčec nije ni pojavio na sudu, u dokumentima je navedeno da raspravno nije sposoban zbog duševnog stanja.  – Mog sina ne mogu vratiti u život, ali želim da krivci za njegovu smrt odgovaraju. Dok god budem živa radit ću na tome da pravda bude zadovoljena. Zakon je jasan i oni koji su krivi moraju za to biti kažnjeni, sa suzama u očima kaže majka Tomislava Pergara. Dodaje i kako joj se život prije 4 godine preokrenuo naglavačke, pati ne samo psihički, već i fizički, sve vrijeme samo čeka, a ne prođe dan kada se ne sjeti svog prerano preminulog sina. – Zašto se sve to zaustavlja, tko time upravlja, koga su potplatili da se to tako odugovlači, pita se neutješna Spomenka Pergar, a uz pretpostavke o tome kako su osumnjičeni potplatili nekoga uključenog u suđenje podupire je i suprug Marijan Pergar. – Kad bi se radilo o nekome iz imućne obitelji sigurno bi slučaj već bio riješen, no mi smo sasvim obični ljudi i izgleda da u tom slučaju nitko ne mari što je zbog nasilja izgubljen još jedan mladi život, kaže otac preminulog mladića. Iz pouzdanih izvora doznajemo kako se Bruno Hančić trenutno nalazi u zatvoru u Varaždinu zbog drugog kaznenog djela koje je počinio.

Iz Općinskog suda u Čakovcu navode kako je do sada održano 10 ročišta iz čega se vidi da se na slučaju kontinuirano radi te je sve sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku. –Prema posljednjem nalazu navedeni okrivljenik je raspravno sposoban, te će se zakazati ročište nakon što se drugom okrivljenom, koji je u međuvremenu otkazao punomoć svojem branitelju imenuje branitelj po službenoj dužnosti. Novoimenovanom branitelju mora se ostaviti primjeran rok za proučavanje spisa, odgovaraju iz Općinskog suda nakon uvida u optužbe obitelji.

POVEZANE VIJESTI: Mladi zapalili svijeće za Tomislava Pergara, fotogalerija.

 

 

Izvor: 3118