Arhiva 17.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

COO obilježio Međunarodni dan invalida

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec 3. prosinca obilježio je Međunarodni dan invalida kojem se u svijetu posvećuje pažnja još od 1992. godine. Tada je Glavna skupština Ujedinjenih naroda usvojila Rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obilježavanje toga dana, s ciljem da se invalidnim osobama omogući jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno sudjelovanje u društvenom životu.
Središnja proslava obilježavanja organizirana je 3. prosinca u Hotelu Park u Čakovcu, budući da prostori Centra za odgoj i obrazovanje nisu dovoljno veliki za održavanje priredaba. Kako bi što dostojanstvenije obilježili Dan invalida, u Hotelu je organiziran ples za polaznike Centra, kao i karaoke na kojima su učenici Centra radosno otpjevali svoje najdraže melodije. Raspoloženje na proslavi besplatnim je nastupom podizao i bend Muškat.
Već za vikend, 5. i 6. prosinca polaznici Centra izlagali su na sajmu Na to mlado leto održanom u centru Čakovca u organizaciji udruge Međimurske roke. Izložili su radove nastale u školskoj zadruzi Fijolica. Građani su tom prilikom mogli kupiti niz proizvoda, tematski povezanih s Božićem i Međimurjem, a imali su i prilike saznati i više informacija o radu Centra.
Završni dio obilježavanja Međunarodnog dana invalida održan je u Žiškovcu u kojem je organizirana humanitarna priredba od koje je sav prihod bio namijenjen COO-u Čakovec. Na priredbi su nastupili polaznici radno-proizvodnih aktivnosti Centra okupljeni u zbor, a zapjevao je i Žiga. Posjetitelji priredbe izdvojili su sveukupno 2.870 kuna za potrebe Centra.
Svojim uključivanjem u lokalnu zajednicu COO nastavlja procese integracije osoba s invaliditetom u društvo i promiče prava tih osoba. Svojim aktivnostima Centar želi potaknuti svoju okolinu na društveno odgovorno ponašanje prema svim osjetljivim skupinama. (al)

Izvor: 2851