Arhiva 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

CRVENI KRIŽ: Darovi najmlađima

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec razveselilo je uz Božić i Novu godinu pacijente Dječjeg odjela Županijske bolnice Čakovec. U projektu Bolnica Bezbolnica kratku predstavu izveli su učenici četvrtih razreda I. OŠ Čakovec, pod vodstvom učiteljica Draženke Blažeke i Marije Toplek. Nakon predstave, svojoj su publici podijelili poklone koje je pripremilo GD Crvenog križa, a Dječjem odjelu pelene.
Već tradicionalno, GDCK Čakovec daruje djecu Udruge gluhih i nagluhih osoba Međimurske županije - ove godine njih šesnaestero, ali ovaj put i djecu Udruge za autizam Pogled iz Nedelišća. Uz Djeda Mraza, djecu je u kraćem programu zabavio i klaun Krešo.
Socijalno ugroženim osobama s područja naše županije podijeljeno je 620 paketa. Croatia osiguranje Čakovec pomoglo je donacijom 20 paketa koji su podijeljeni potrebitima. Stjepan Vuk iz Čakovca i Dražen Korent iz Šenkovca, dobrovoljni darivatelji krvi koji su krva dali više od stotinu puta, dobili su za to najviše priznanje – bili su na prijemu kod predsjednika Republike Ive Josipovića koji im je uručio odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski.
I samo Gradsko društvo je slavilo – uz 135 godina Crvenog križa na tlu Hrvatske, 60 godina darivanja krvi u organizaciji Hrvatskog crvenog križa i 20 godina međunarodnog priznanja Hrvatskog crvenog križa, ono je svojim dugogodišnjim aktivistima i volonterima podijelilo zahvalnice za nesebičan rad.(r)

Izvor: 3062