Arhiva 04.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

CRVENI KRIŽ: Tridesetero djece ljetovalo na Rabu

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec već šestu godinu zaredom organiziralo je besplatno ljetovanje djece iz naše Županije, financijskim teškoćama unatoč. 

U ljetovalištu varaždinskog Društva Naša djeca osam dana proboravilo je tridesetero djece, sudionika natjecanja u prvoj pomoći iz 12 međimurskih osnovnih škola. U pratnji učenika nalazile su se pedagoginje Mira Paić i Dubravka Kečkeš te volenterka Lana Štimac. Ljetovanje nije bilo samo odmor, već niz aktivnosti od ustajanja do spavanja. 

Osim svakodnevnog kupanja, škole plivanja za neplivače i zabavnih večeri na kojima su mogli pokazati sve svoje skrivene talente, učenici su upoznali biljni i životinjski svijet otoka Raba, kao i njegovu povijest i kulturno-povijesne spomenike. Organiziran je izlet brodom do uvale Zavratnica u kojoj se nalaze ostaci njemačkog ratnog broda koji su potopili engleski avioni u II. svjetskom ratu. Posljednjeg dana organiziran je i kviz o poznavanju Raba.

Osmero najuspješnijih sudionika kviza dobilo je i prigodne nagrade koje će ih još dugo podsjećati na ljetovanje. Djeca su uživala, upoznala nove prijatelje i poželjela još jedno ovakvo ljetovanje sljedeće godine.(r)

Izvor: 3097