Arhiva 20.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

CT za bolnicu nije upitan?

Ministar zdravlja Siniša Varga odlučio je privremeno obustaviti nabavu medicinske opreme i pod povećalo staviti sve otvorene postupke javne nabave. Radi se o nabavi skupocjene radiološke opreme (CT aparata, RTG dijagnostičkih sustava, mamografskih aparata).

Nabavku CT uređaja za Županijsku bolnicu Čakovec već ranije je zbog žalbe privremeno zaustavila Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave, raspisan je novi natječaj, pa nije do kraja jasno je li i čakovečki CT ponovo pod povećalom i  hoće li to dodatno prolongirati njegovu nabavku.  Iz Županijske bolnice potvrdili su nam da nabava CT-a nije upitna, da se radi o “prioritetu A”, a župan Matija Posavec podsjeća da nabavka predmetnog CT uređaja traje više godina, kao i činjenicu da je nekolicina ministara dala jasna obećanja o realizaciji.

- Bilo bi krajnje neozbiljno, neracionalno i meni osobno nezamislivo, jednako kao i protivno interesima Bolnice i njenih pacijenata da se nabavka istog obustavi. CT uređaj nabavlja se za Županijsku bolnicu koja brine za preko 120.000 pacijenata, od kojih se čak 86% njih zbrinjava upravo u njoj, ali ne zaboravimo također i da se Bolnica danas koristi uređajem starim 20 godina koji i tehnološki, a i na svaki drugi način jednostavno ne može adekvatno obavljati svoju funkciju, posebice u odnosu na tehnološki napredak kojem smo danas svjedoci. Svakako ću s novim ministrom razgovarati o toj temi iako, napominjem, službene informacije o svemu gore navedenom nemam. Također, dosadašnje iskustvo s ministrom Vargom daje mi za pravo da očekujem da se postupak nabavke novog CT uređaja završi prvenstveno na korist krajnjih korisnika usluga Županijske bolnice Čakovec, rekao je župan.(vt)

Izvor: 3095