Arhiva 16.08.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Čuvajte se “besplatnih” upisa u poslovne adresare?

Iz Obrtničke komore Međimurske županije stiže upozorenje vezano uz, u posljednje vrijeme učestale, dopise koji na adrese obrtnika stižu od tvrtki koje nude upise u razne međunarodne poslovne adresare. Uz desetak tvrtki iz Španjolske, Nizozemske, Švicarske, Njemačke, Austrije i Meksika, upise u poslovne adresare započele su nuditi i tvrtke iz Hrvatske, nazivajući obrtnike preko telefonskih operatera.
- Preporučamo da zainteresirani dobro pročitaju sve detalje ugovora prije donošenja odluke o upisu u adresar, kažu u OKM-u. Osobito treba pripaziti na teško razumljiv tekst u kojem se navode uvjeti objave podataka kojim se obrtnici u nekim slučajevima obvezuju upis plaćati čak nekoliko godina za redom - kaže Slavko Faltak, predsjednik Obrtničke komore.
Upozoravamo obrtnike na ovu pojavu te se nadamo da svojom nepažnjom neće doći do vrlo neugodnih situacija u kojima se ranijih godina prijetilo i sudskim tužbama. Osobitu pozornost trebali bi obratiti izlagači na sajmovima, s obzirom da neke od navedenih tvrtki koriste kataloge izlagača za početni kontakt s potencijalnim korisnicima njihovih usluga.
Dodatne informacije te spisak tvrtki koje nude ovu vrstu usluga može se dobiti u Obrtničkoj komori Međimurske županije.
(r)

Izvor: 2990