Arhiva 15.02.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

D. DUBRAVA: Skela - kamen spoticanja

U subotu, 4.veljače u prostorijama mjesnog NK-a Dubravčan održana je izvještajna godišnja skupština Nautičkog kluba Fljojsar Donja Dubrava. Nakon što su skupštinari prihvatili izvještaje predsjednika, blagajnika i Nadzornog odbora, otvorila se rasprava o sudbini skele. To je ploveći objekt koji je Općina Donja Dubrava dala na korištenje Klubu čiji su ga članovi, uz pomoć mađarskog tegljača, s rijeke Mure doteglili u pristanište Nautičkog kluba u kojem danas služi kao ukras koji bi mogao i morao biti veći kada bi se skela prekrila i postala okupljalište nautičara. Međutim, ovdje se spomenute zamisli počinju komplicirati jer je na skupštini zamjenik općinskog načelnika Rudolf Lisjak iznio podatak da je iz Lučke kapetanije Osijek stigla informacija kako će Općina Donja Dubrava biti kažnjena zbog toga što su članovi Fljojsara renovirali skelu jer ne posjeduju potrebnu dokumentaciju te da će, kako je rekao, skela zbog Schengenskog sporazuma biti vraćena na Muru, a na njezino će mjesto doći fljojs koji će se financirati sredstvima EU.
Predsjednik Nautičkog kluba Dražen Miser rekao je je da do kažnjavanja Općine neće doći ukoliko se brzo reagira. On je istaknuo kako su članovi Kluba prilikom izvođenja radova imali svu potrebnu dokumentaciju za renoviranje skele, no, naknadno je zatražena lokacijska dozvola. Istu mora ishoditi Općina jer je ona vlasnik skele te će se time izbjeći kažnjavanje Općine. Prisutni skupštinari razišli su se s uvjerenjem da će se naći povoljno rješenje za nakanu nautičara jer je u sadašnje stanje skele utrošeno dosta vlastitog novca i dragovoljnog rada članstva.
Na trenutke se rasprava proširila na odnos Općine prema udrugama te donacije, pri čemu su pojedini članovi negodovali odnosom Općine prema Nautičkom klubu i udrugama uopće.
Predsjednik Dražen Miser trudio se da rasprave ne odu krivim tijekom napomenuvši kako se nada da će prevladati razum i interes mještana Donje Dubrave te da će skela ostati na sadašnjoj lokaciji, a Općina riješiti potrebnu dokumentaciju.
Bit će zanimljivo pratiti kako će se dalje odvijati situacija sa skelom s obzirom na zategnute odnose na relaciji Nautički klub - načelnik Općine. Mnogi su kritizirali njegovo ponašanje, protivno potrebama Kluba, zbog toga što je već ranije izbačen iz NK-a Fljojsar.(M.Grubić)

Izvor: 2964