Arhiva 25.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

D. KRALJEVEC: Općinska priznanja

Općinsko vijeće Donjeg Kraljevca na svojoj je 8. sjednici donijelo odluku o ovogodišnjim dobitnicima priznanja Općine, uz skorašnju proslavu Dana Općine, 7. svibnja. Grb Općine dobit će Ivan Gašparić, član KUD-a Općine Donji Kraljevec, aktivan u svim njegovim sekcijama, na prijedlog KUD-a.
Za dobitnika Grba bio je predložen i Gordan Horvat za doprinos u radu NK-a Mladost Palinovec, a predlagač je bio VMO Palinovec.
Plaketu Općine dobit će Udruga žena Donji Hrašćan, za pobjedu na Hrvatskom festivalu sportske rekreacije, na prijedlog VMO-a Donji Hrašćan, učenici OŠ Donji Kraljevec Jana Kovač i Hugo Jurčec te njihova mentorica Nevenka Reif za plasman na europsko natjecanje Sigurno u prometu, na prijedlog OŠ Donji Kraljevec, Elizabeta Matijaško, dugogodišnja učiteljica u Palinovcu i mjesna aktivistica, jedna od osnivačica Udruge žena Palinovec, na prijedlog Udruge, Josip Recek, aktivist KUD-a i Puhačkog orkestra Općine Donji Kraljevec, kojem i predsjeda, na prijedlog KUD-a, te Stolnoteniski klub Hodošan, član hrvatske Superlige, na prijedlog načelnika Miljenka Horvata.
Za plaketu je bio predložen i Ivan Kolarić iz Hodošana, kao dugogodišnji aktivist Podružnice umirovljenika Donji Kraljevec koja ga je i predložila.
Vijećnici su se u raspravi složili s načelnikom da odluka o javnim priznanjima Općine traži doradu - kad je riječ o kriterijima te o postupku utvrđivanja prijedloga o kojem će odlučivati Vijeće. Ovaj put još se odlučivalo o svim prijedlozima koji su po javnom pozivu stigli u Općinu, pa i onom što ga je dao sam načelnik na sjednici.(k)

Izvor: 3078