Arhiva 15.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

D. VIDOVEC: Biciklist izgubio život u naletu automobila

U četvrtak, 8. kolovoza, nekoliko minuta nakon 19 sati na cesti uz derivacijski kanal HE Dubrava, između Donje Dubrave i Donjeg Vidovca, dogodila se još jedna prometna nesreća s fatalnim ishodom. Život je u njoj izgubio Vlado Cenko iz Donjeg Vidovca, star 40 godina, koji se cestom kretao na biciklu.
Njega je svojim osobnim automobilom čakovečkih reg. oznaka neoprezno pretjecao mještanin Svete Marije (42) i tako ga udario. Nesretni biciklist i njegovo vozilo u udaru su bili podignuti na automobil, a onda odbačeni izvan kolnika. Zbog zadobivenih ozljeda, Vlado Cenko preminuo je na mjestu nesreće.
U vremenu od 19.27 do 22.30 sati cesta je bila zatvorena, a sav se promet odvijao obilazno. Zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu naložila je sudsku obdukciju tijela stradaloga, a i izvanredni tehnički pregled osobnog vozila. Protiv vozača osobnog automobila bit će podnijeta kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.
Preminuli Vlado Cenko sedma je smrtna žrtva u nesrećama na međimurskim cestama ove godine (u cijeloj 2012. godini bilo ih je šest).
Snimila Zinka Čižmešija

Izvor: 3042