Arhiva 29.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Daljnji razvoj cikloturizma

Zamjenica međimurskog župana Sandra Herman i voditeljica projekta Iva Vurušić na konferenciji za novinare predstavile su projekt Cycle in a network koji zajednički provode Turistička zajednica Međimurske županije, Grad Koprivnica te mađarski gradovi Nagykanizsa i Zalakaros. Od ukupne vrijednosti 1,999.230 eura, najviše - 1,099.020 eura izdvojit će Nagykanizsa, dok će naša turistička zajednica sudjelovati s iznosom 275.980 eura.
- Projekt je jedinstven jer tvori mrežu aktivnosti na temu biciklizma. Na području od oko 2.000 četvornih kilometara u Hrvatskoj i Mađarskoj bit će ustrojene usluge poput iznajmljivanja bicikala i GPS navigacije, označavanje biciklističkih staza te povezivanje različitih biciklističkih ruta na području koje je obuhvaćeno projektom. Opći je cilj stvaranje infrastrukture za atraktivnu biciklističku turističku destinaciju te u konačnici povećanje broja noćenja u prekograničnom području, rekla je voditeljica projekta Vurušić.
Što se tiče aktivnosti koje će provesti županijska Turistička zajednica, u Međimurju će se označiti biciklističke rute, urediti 5 odmorišta, izraditi GPS sustav navigacije te organizirati 4 međunarodna turistička okupljanja. Cjelokupni projekt službeno traje do kraja mjeseca listopada ove godine.(vk)

Izvor: 3079