Arhiva 21.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

DAN GRADA ČAKOVCA - DONOSIMO PROGRAM PO DANIMA

Na svečanu sjednicu Gradskog vijeća dolazi i premijer Zoran Milanović

 

Otvaranjem kružnog toka prometa na čakovečkom Jugu i svečanošću primopredaje prostora Osnovnoj umjetničkoj školi „Miroslav Magdalenić“ u Ulici Vladimira Nazora - u kojima je donedavno bilo sjedište Gradskog poduzeća „Stanorad“ - počelo je višednevno obilježavanje grada Čakovca. Program obuhvaća kulturne, zabavne i sportske sadržaje, a najavljujemo ga po danima.

 

Utorak, 26. svibnja

Od 8 do 12 sati i u utorak te srijedu i četvrtak u područnim odjelima Dječjeg vrtića Čakovec izvodit će se humanitarna predstava „Vesele tipke“ dječje kazališne družine „Trinaestići“, dok će u 18 sati u Katoličkom domu biti održan koncert zbora „Čakovečki mališani“.

 

Srijeda, 27. svibnja

U 18 sati u središtu grada i Perivoju Zrinskih počinje tradicionalna utrka grada Čakovca. Istodobno će na Franjevačkom trgu biti predstavljena izložba fotografija „Hrvatska iz zraka“, a u Domu sindikata projekta „Čitajmo svi, veliki i mali“. U 20.30 sati na Trgu Republike koncert će održati Zbor Baptističke crkve Mačkovec.

 

Četvrtak, 28. svibnja

U 11 sati u gradskoj vijećnici gradski čelnici potpisat će povelju o prijateljstvu između 2 grada  s vodstvom bugarskog Blagoevgrada, dok će u 14 sati ispred Macanovog doma biti prezentiran projekt „Štromček“, odnosno početi će korištenje elektro bicikala koje je za potrebe građana nabavio Grad.

 

Petak, 29. svibnja

Na sam Dan grada na prostoru Gradske tržnice bit će svečano otvorena eko tržnica (dolazi i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina). Riječ je o zajedničkom projektu Gradskog komunalnog poduzeća Čakom i Razvojne agencije „Čakra“.  U 11 sati kroz centar grada slijedi mimohod Čakovečkih mažoretkinja i Gradskog puhačkog orkestra, dok u podne u Centru za kulturu počinje svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj će, kako je najavio gradonačelnik Stjepan Kovač, uz pojedine ministre prisustvovati i predsjednik Vlade Zoran Milanović. U 17 sati ponovno slijedi ležerniji dio – gastronomska manifestacija Festival međimurske kuhinje koji će biti održan u atriju Starog grada Zrinskih. Sat kasnije u Centru za kulturu počinje koncert japanskih glazbenika „Japan u Međimurju“, dok će u 20 sati u Strossmayerovoj ulici nastupiti popularni „Gustafi“. U isto vrijeme u „jezeru“ Perivoja Zrinski glazbeno plesni program izvest će Gradski puhački orkestar i Studio suvremenog plesa „Teuta“.

 

Subota, 30. svibnja

U 9 sati u Perivoju Zrinskih u organizaciji Likovnog udruženja Čakovec bit će održana škola crtanja, a istovremeno na Macanovom domu počinje turnir u mini rukometu. Na Trgu Republike u 10 sat slijedi šahovski turnir čija će specifičnost biti u tome što će se šah igrati s figurama gotovo ljudske veličine. Pola sata kasnije na istoj lokaciji nastupaju plesači, odnosno program pod nazivom „Vivona svojem gradu“. U 11 sati će poznati fotograf Šime Strikoman na Trgu Republike snimiti milenijsku fotografiju „Lovely Ćakovec“. U podne će, također na središnjem trgu vrtićkim mališanima biti podijeljene medalje sportskog serijala „Športko“. U 19 sati na Franjevačkom trgu koncert će održati Pjevački zbor umirovljenika Čakovec, dok u 21 sat na Trgu Republike slijedi i koncert sastava „Opća opasnost“.

 

Nedjelja, 31. svibnja

Od 8 sati na Trgu Republike igrat će se turnir u uličnoj košarci, dok u 11 počinje Biciklistička utrka grada Čakovca. Također na Trgu, u 20 sati za ljubitelje dobrog humora počinje nastup stand up komičara „Smjehotres“, a u 21 u Perivoju Zrinskih i koncert Big banda Čakovec.

 

Ponedjeljak, 31. svibnja

Obilježavanje Dana grada završit će otvaranjem mini golf terena kod Gradskih bazena „Marija Ružić“. Svečanost kojoj će prisustvovati i ministar turizma Darko Lorencin počinje u 19 sati.

Izvor: 3134