Arhiva 02.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Dan općine Šenkovec

U petak je svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan Općine Šenkovec. Tom je prilikom načelnik Vladimir Novak ukratko dao pregled obavljenih poslova u minuloj godini te najavio planove za predstojeći period. Govorio je o postavljanju javne rasvjete u Ulici maršala Tita u Šenkovcu, skorim radovima na rekonstrukciji Ulice Augusta Šenoe te sređivanju stanja u dječjem vrtiću Vrapčić i Osnovnoj školi Petar Zrinski Šenkovec.
- Koncentrirali smo se i na dogovore o obročnim plaćanjima prema velikim dobavljačima koji su izvodili radove na području Općine. Radili smo na suradnji s udrugama i njihovom financiranju, na poboljšavanju odnosa s mještanima i javnošću općenito, na što boljem informiranju mještana, povezivanju s drugim općinama i nastupima pred fondovima EU-a. Od projekata smo završili javnu rasvjetu u M. Tita, dogradnju Knjižnice i čitaonice Šenkovec, pokrenuli javnu nabavu za rekonstrukciju Ulice A. Šenoe s poslovima vrijednim 671 tisuću kuna i drugu fazu uređenja knjižnice. Sanirali smo i riješili problem oborinskih voda u Ulici b. Radić, trenutno obustavili postavljanje repetitora na čak pet lokacija u Općini Šenkovec, povećali financijsku potporu vrtiću za čak 100 tisuća kuna te uskladili ekonomsku cijenu vrtića s realnim troškovima - rekao je, među ostalim, načelnik Novak. Uz navođenje cijelog niza drugih obavljenih poslova i radnji, riječi je bilo i o godini pred lokalnom samoupravom u Šenkovcu.
- Godina pred nama puna je ambicioznih planova. Idemo u drugu fazu rekonstrukcije knjižnice vrijednu 383 tisuće kuna. Još ove godine želimo započeti radove na izgradnji dvorane u Gorčici. Ako ne uspijemo ove, onda ćemo iduće godine ići u izradu projekta rekonstrukcije ulica J. Bedekovića i V. Bukovca. Sad radimo na projektima za pješačko-biciklističku stazu u Ulici maršala Tita - istaknuo je V. Novak.
Promocija Općine na čvrstim nogama
Dan Općine Šenkovec idealna je prilika da se nagradi građane zaslužne za promociju Općine, pa su načelnik, njegov zamjenik Saša Horvat i predsjednik Općinskog vijeća Mijo Belužić dodijelili po jednu Povelju i Priznanje.
Povelju Općine Šenkovec primio je Dražen Korent za tridesetogodišnji rad u sportu. On se aktivno bavio nogometom, stolnim tenisom i rukometom, jedan je od osnivača Stolnoteniskog kluba Šenkovec te među inicijatorima izgradnje Sportskog doma čiji je rad počeo 1996. godine. Korent je predsjednik Međimurskog stolnoteniskog saveza, član IO-a Zajednice sportskih udruga i saveza MŽ, član Stručne komisije Hrvatskog stolnoteniskog savez zadužen za regije Čakovec, Varaždin i Koprivnica te član Lige odbora 2. hrvatske ST lige te aktivan igrač 3. hrvatske ST lige. Dražen Korent je predsjednik STK-a Šenkovec.
Priznanje Općine Šenkovec primila je Ženska seniorska ekipa STK-a Šenkovec. Stolnotenisačice Maja Pavleković, Anja Novak, Ema Toplek i Andrea Galić po prvi su put u povijesti postojanja kluba ušle u najelitnije društvo stolnog tenisa u Hrvatskoj - u 1. ligu. Okosnica kluba je rad s mladima od predškolske dobi, a igračice su danas nositelje kvalitete u Međimurskoj županiji. STK Šenkovec lani je proglašen jednim od najorganiziranijih kulbova u Hrvatskoj, a ove je godine klubu - na skupštini HSTS-a u Zagrebu, dodijeljeno i javno priznanje za organizaciju trenerskog tečaja, najbolje organiziran kamp za mlađe dobne skupine na razini Hrvatske. Svečana je sjednica iskorištena i za promociju Monografije Općine Šenkovec koju je priredio i predstavio mr. sc. Vladimir Kalšan. Za širu javnost Dan Općine Šenkovec slavio se i u subotu sportskim programom koji se održavao na lokaciji Gorčica.
A. Ličanin

Izvor: 2888